Hermann (17) ville spille

Hermann Rhodén fikk noe uventet sin tippeligadebut åtte minutter ut i oppgjøret mot Start. Selv synes han at han kom greit fra det.

Hermann Rhodén fikk noe uventet sin tippeligadebut åtte minutter ut i oppgjøret mot Start. Selv synes han at han kom greit fra det. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Den første tanken som slo Hermann Rhodén (17) da han ble tatt ut i Godset-troppen var at han ville spille mot Start. Det fikk han.

DEL

KRISTINSAND: Hermann Rhodén (17) har fått mye TV-tid de siste ukene som deltaker i NRK-programmet «Nummer 1», hvor man jakter på Norges største keepertalent.

Del på Facebook

Søndag var hans jevnaldrende konkurrenter byttet ut med fullvoksne tippeligaspillere. På tross av fem baklengsmål og et lite behjelpelig og undertallig forsvar foran seg, ble han ikke skremt av sitt første møte med norsk fotballs øverste nivå.

GI DIN VURDERING AV SPILLERNE


– Jeg kan ikke være helt tilfreds med å slippe inn så mange mål, men med tanke på at det var tippeligadebuten min og det var mye publikum, er jeg OK fornøyd, oppsummerer 17-åringen.

– Hermann klarte seg bra ut ifra forutsetningene, til å være så ung. Det var en referanse for senere, og en inspirasjon for å bli en bedre keeper. Han ble kastet til ulvene, men kom godt ifra det, sier trener Ronny Deila.

– Hermann skal være kjempestolt av seg selv, og jeg er stolt av Hermann. Han har bare spilt et par 2. divisjonskamper tidligere, og får tippeligadebuten sin litt tidligere enn det han trodde. Han holder oss inne i kampen i første omgang. I annen omgang gjør vi det vanskelig for ham og vanskelig for oss selv, og da går det som det går, sier mannen Rhodén erstattet, Adam Larsen Kwarasey.

ADAM LARSEN KWARASEY OM UTVISNINGEN- Jeg er bare lei meg

LES FULLSTENDIG REFERAT HER

Rødt kort

Da Lars Stubhaug torsdag gikk ned for telling med en hodesmell for annen gang på mindre enn en uke, måtte juniorkeeper Rhodén innstille seg på busstur til Kristiansand med påfølgende plass på bortebenken på Sør Arena i går kveld.

Det han imidlertid ikke hadde innstilt seg på, var at førstekeeper Kwarasey skulle bli utsatt for en omdiskutert situasjon bare åtte minutter ut i oppgjøret.

HVA MENER DU OM UTVISNINGEN? DELTA I DEBATTEN.

Kwarasey etterlatt i en håpløs situasjon av lagkameratene, som feilet med å sette giftige Espen Hoff i offside, men ble reddet av en svak berøring fra Start-spissen.
Trodde han.

For selv om Kwarasey gamblet med en høyrisikotakling, var han først på ballen.

En tilsynelatende godt plassert dommer Espen Berntsen vurderte det imidlertid annerledes, og nøyde seg ikke bare med straffespark. Han mente dessuten at Godsets sisteskanse hadde fratatt vertene en opplagt målsjanse, og dermed fikk en rasende Kwarasey marsjordre. En avgjørelse klubben protesterer på.

ESPEN HOFF OM UTVISNINGEN: Hoff ikke helt sikker

Nervøs

Rhodéns introduksjon til Tippeligaen ble brutal. Uten oppvarming ble hans første arbeidsoppgave å nekte ringreven Ole Martin Årst uttelling fra 11-meteren.

Rutinert som han er, overlot Årst til keeperdebutanten å gjøre det første utfallet. Deretter hamret han ballen knallhardt midt i mål. En avslutning av typen «velkommen til Tippeligaen».

– Jeg var litt nervøs i starten, men jeg sa til meg selv at jeg ikke kunne stå her og tenke konsekvenser, men prøve å gripe sjansen. Tippeligaen går selvfølgelig mye fortere enn juniorfotball, men det var en fin utfordring, sier han etter kampen.

Han fikk også vist at han er en god skuddstopper, og tok det han burde ta etter den umiddelbare kalddusjen. Det var klasse over redningene både på skuddene fra Rolf Daniel Vikstøl og Brian Priske i første omgang.

Utfordringene lå imidlertid i feltarbeidet, der han fikk føle på hvordan sultne angrepsulver jakter i flokk på hvert eneste innlegg.

SE GAMLE GODSET-BILDER

Gavmildt Godset

Etter at det gikk på lykke og fromme fram til pause, ble Godset nådeløst straffet av et mer fininnstilt Start etter hvilen.

– Det er læring i å spille 10 mot 11. Jeg synes vi klarte oss greit utover første omgang, men i annen omgang gir vi bort to mål, og det irriterer meg. Unødvendige personlige feil. Vi har tapt bare tre poeng, men vi må klare å heve oss til helgen, sier Ronny Deila.

Artikkeltags