Holder døren åpen for Junior

Francisco da Silva Junior er tapt for Godset, men kan komme tilbake i januar.

Francisco da Silva Junior er tapt for Godset, men kan komme tilbake i januar. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Francisco Junior (22) har spilt sin siste kamp for Strømsgodset – i denne omgang. Jostein Flo vil ikke lukke døren helt.

DEL

DRAMMEN: Leieavtalen med Everton utløper fredag – samme dag som Godset spiller mot Start i Kristiansand. Sportssjef Jostein Flo bekrefter at Junior ikke blir med i troppen. Godset vil muligens ta med nykommeren Divine Naah i stedet.

Francisco Junior skal etter planen trene med Godset ut denne uken, før han returnerer til England. Godset reiser til Kristiansand torsdag morgen, hvilket betyr at Junior trolig gjennomfører sin siste økt med laget onsdag.

- Junior trivdes veldig godt her, og han ble veldig lei seg da jeg fortalte ham at leieavtalen ikke forlenges, sier Jostein Flo.

Åpner for comeback

I Godset er man strålende fornøyd med portugiserens bidrag. Klubben vil derfor vurdere å hente den lille midtbanespilleren tilbake til Drammen når overgangsvinduet åpner igjen i januar.

- Vi vil se om det er muligheter, bekrefter Flo.

Det forutsetter at Everton ikke har solgt Junior innen den tid. Den tidligere Benfica-spilleren har kontrakt med Merseyside-klubben til sommeren 2016.

- En eksepsjonell avtale

Godset-trener David Nielsen vil ta i mot Francisco Junior med åpne armer i januar dersom det skulle bli aktuelt.

- Hvis muligheten oppstår så er det noe vi selvsagt må se på. Det er bare flott om vi får det til, men i verden er det urealistisk. Vi har hatt en helt eksepsjonell avtale med han. En sånn avtale kommer vi neppe til å få igjen, sier Nielsen.

Junior var skadet og ute av drift da han ankom Godset i vinter. Et halvt år senere har de bygget ham opp til en å bli en meget potent midtbanespiller igjen. Det er både Junior og Everton glad for.

Mallam kan bidra

David Nielsen forholder seg til at Junior er tapt for Godset. Nå fokuserer han heller på nykommeren fra Manchester City og Right To Dream Academy - Divine Naah (18). Mallam, som han kalles, kan gå inn og gjøre en jobb i løpet av noen uker.

Søndag spilte Mallam sin første kamp for Team SIF etter at låneavtalen ble spikret.

- En meget spennende spiller. Han har allerede kommet veldig langt. Mallam trenger ikke et halvår på å bli klar, sånn som noen an de andre som har kommet fra akademiet. Han trenger å spille et par fulle kamper for Team SIF. Deretter er han klar, sier Nielsen.

Mallam er aktuell i flere posisjoner. I følge Nielsen kan han spille både offensiv og sentral midtbane, samt på begge kanter. 18-åringen ble kåret til årets spiller på City-akademiet i Ghana i 2013.

Artikkeltags