– Jeg sammenligner meg ikke med noen

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Martin Ødegaard (15) håper han har sin egen stil som spiller.

DEL

STAVANGER: Unggutten ser opp til Barcelona-stjernen Lionel Messi, men å sammenligne seg med noen internasjonale talenter eller spillere. Det kommer ikke på tale.

– Jeg sammenligner meg ikke med så mange. Jeg prøver å fremstå på min egen måte, sier unggutten til alle pressefolkene som har kommet for å dekke drammensernes første trening med det norske A-landslaget.

Først hadde ikke Norges Fotballforbund tenkt å skjerme supertalentet fra Drammen på noen spesiell måte, men trykket har vært så enormt at NFF mente det var nødvendig å innføre noen grep på tirsdagen pressetreff, kvelden før 15-åringen mest sannsynlig blir Norges yngste debutant noensinne.

– Har hatt bedre stunder

Mens alle de andre norske spillerne satt i garberoben og ventet på individuelle intervjuer, var Martin Ødegaard på podiet sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

– Jeg har hatt bedre stunder enn det her, sier Ødegaard og gliser. Han sier det også føles surrealistisk å sitte foran en haug av pressefolk som A-landslagsspiller.

Tormod Kjellsen ble Norges yngste landslagsspiller da han debuterte 15 år og 351 dager gammel i 1910. Dersom Ødegaard får spilletid mot De arabiske emiratene onsdag, vil den nye rekorden være 15 år og 253 dager.

– Sjansen for at han blir å se utpå der i løpet av kampen er relativt stor, sier Høgmo. Mer vil ikke landslagssjefen si om hvor mye spilletid drammenseren eventuelt vil få i onsdagens match på Viking stadion.

LES OGSÅ: NFF vil ikke skjerme Martin (15)

Høgmo ikke overrasket

Høgmo sier han aldri hadde trodd han skulle ta ut en så ung spiller på landslaget, da han tok over som Norges sjef etter Egil Drillo Olsen for rundt et år siden.

Per-Mathias Høgmo er likevel ikke overrasket hvor fort det har gått for Strømsgodset-spilleren som fikk sin debut mot Aalesund på Marienlyst 13. april.

–  Til å være så ung, og ha den ekstreme evnen til å lese spillet og gjøre de riktige valgene. Det er høyt nivå, sier Høgmo.

LES OGSÅ: Høgmo slipper ventelig til Ødegaard (15)

– Jeg har ikke hastverk

Martin Ødegaard har så vidt rukket å bli kjent med resten av A-landslagsgutta etter at laget dro til Stavanger tirsdag formiddag. Nå bare gleder han seg til fortsettelsen.

Høgmo har fortsatt fem-seks ledige plasser i troppen som skal privatlandskamp mot England 3. september og EM-kvalikkampen mot Italia uken etter det. Høgmo holder døren på gløtt for Ødegaard.

– At jeg er her i dag hadde jeg ikke regnet med i det hele tatt. Jeg er 15 år og har ikke noe hastverk, sier gutten selv.

Dermed var kvarteret gått og 15-åringen hadde landet fjellstøtt. Igjen.

LES OGSÅ: – Denne Premier League-klubben er perfekt for Martin

Andre saker på dt.no:

Artikkeltags