Kan bli kampklar

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Jo Inge Berget (19) humpet rundt på krykker under gårsdagens trening.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: – Det ser kanskje litt dramatisk ut siden jeg bruker krykker, men det er fordi jeg skal belaste beinet minst mulig. Jeg har et håp om å spille mot Odd onsdag, sier Jo Inge Berget, som fulgte mandagens treningsøkt på Marienlyst på nært holdt.

Det kriblet i beina til Berget. Strømsgodsets nye profil pådro seg en skade i venstrefoten på slutten av første omgang i storkampen mot Vålerenga på Marienlyst lørdag. Litt tidligere i omgangen hadde Berget hatt den målgivende pasningen til Marcus Pedersens seiersmål.

LES OGSÅ: Fulgte Pedersen

SIF vant 1–0 og tok lagets tiende strake hjemmeseier i fotballens eliteserie.
En haltende Berget prøvde seg litt i begynnelsen av andre omgang, men smertene i foten ble for store.

Ingenting alvorlig

Først fryktet Berget og Godsets medisinske apparat at det var brudd eller brist i foten. Røntgenbildene som ble tatt lørdag kveld viste imidlertid ingenting. Det ble vurdert å ta et MR-bilde i går, men siden 19-åringen ikke lenger hadde så veldig vondt så ble dette droppet.

– Jeg er mye bedre nå enn på lørdag, men hadde det vært kamp i dag, mandag, så hadde jeg ikke spilt. Jeg må bli bedre, og avgjørelsen om jeg spiller mot Odd tas nok ikke før inn mot kampstart onsdag kveld, uttaler Berget, som er tatt ut i 19-mannstroppen til Odd-matchen.

Ifølge SIFs fysioterapeut Audun Vestmoen så har Berget fått en slagskade i foten, der det har dannet seg litt hevelse og indre blødning. Det er ingen alvorlig skade.

– Det som styrer om Jo Inge blir klar til onsdag eller ikke er hvor mye smerter han har, melder Vestmoen.

Berget har en vært en stor suksess i SIF etter han ble utleid fra italienske Udinese før 2010-sesongen. Til nå har den anvendelige angriperen scoret fire mål på ni seriekamper.

LES OGSÅ: Jakter på RBK-rekord

Madsen ute

SIF-midtstopper Kim André Madsen slo den venstre skulderen ut av ledd mot VIF, og han er definitivt uaktuell til onsdagens oppgjør på «Gamle gress».

– Madsen kan bli klar til søndagens bortekamp mot Lillestrøm, sier Vestmoen.

Høyreback Krister Aunan er for øvrig tilbake i troppen etter en ankelskade.

SIF-kaptein Alexander Aas har vært ute med et strukket leddbånd i kneet siden begynnelsen av mars. Aas er i framgang, og forsvareren kan muligens begynne å trene med ball i slutten av denne uka. Aas kan tidligst, i følge Vestmoen, blir klar til oppgjøret mot Stabæk hjemme 16. mai.

Artikkeltags