DRAMMEN: Onsdag ettermiddag ble det kjent at Brann har forhørt seg med Strømsgodset med tanke på et mulig kjøp av Kovacs. Den ungarske spissen ble orientert om interessen, men gjorde det raskt klart at han ikke ønsker å forlate Godset.

Dermed ble det aldri reelle forhandlinger mellom Brann og Godset.

- Jeg trives veldig godt i Godset, og jeg ønsker å være her og jobbe knallhardt for å få mer spilletid, sa Kovacs til Drammens Tidende onsdag kveld.

- Fantastisk respons

Han er Godsets toppscorer med 12 mål (syv i serien). Før sommerferien spilte Kovacs fast, men har slitt benken mer etter at Marvin Ogunjimi kom til klubben og Thomas Sørum ble skadefri.

Det er sikkert derfor Brann sjekket status, men Kovacs har ingen planer om å bytte klubb i sommer. David Nielsen har hatt en prat med 36-åringen, og han var strålende fornøyd med svarene han fikk.

- Fantastisk respons fra Kovacs. Det er akkurat hva en trener vil høre. At en spiller fokuserer på hva som er viktig og gir alt for laget, sier Nielsen.

Har en fremtid

Han forsikrer om at Peter Kovacs fremdeles har en fremtid i klubben, selv om spillestilen er noe endret og det ikke lenger pumpes inn baller i boksen.

David Nielsen har likevel behov for spisskompetansen til den 198 centimeter lange tankspissen.

- Kovacs er en ekstrem spiller i den norske Tippeligaen. Han har scoret masse mål, og han har vært toppscorer i en sesong. Han er en spiss som kan gjøre en forskjell.  Det ville være fullstendig sinnssykt om jeg skal sitte her og si at jeg ikke vil ha Peter Kovacs, bedyrer dansken.

Plukket opp hansken

David Nielsen mener 36-åringen er i samme situasjon som i fjor høst. Den gangen ble Kovacs benket fordi Ronny Deila heller ville bruke Ola Kamara og Adama Diomande i en 4-4-2 formasjon. Ungareren brukte frustrasjonen til å komme inn fra innbytterbenken og avgjøre to kamper på rad – mot Start og Aalesund.

- Peter var skuffet da han ble satt ut av laget. Men denne uken her har han plukket opp hansken. Det trengte jeg å vite. Det var viktig å få den bekreftelsen, sier David Nielsen.

Peter Kovacs har kontrakt med Strømsgodset ut neste sesong. Han har scoret totalt 63 mål (serie og cup) for klubben fordelt på to perioder.

Andre Godset-saker på dt.no:

Godset-hysteri på Ekebergsletta

- Ødegaard bør få spesialbehandling

Ny SIF-kontrakt er ikke tema