DRAMMEN / NEDERLAND:  Den nederlandske toppklubben Vitesse Arnhem betaler rundt 12 millioner kroner for Strømsgodsets toppscorer. Det er èn million mer enn klubben fikk da Christer George ble solgt til Rosenborg i 2001.

Vitesse Arnhem bekrefter også salget på sine hjemmesider.

SE BILDER: Marcus Pedersens tid i Strømsgodset

Den overgangen reddet SIF fra konkurs. Denne gangen sliter ikke klubben på langt nær så mye økonomisk, men det er liten tvil om at salget av Pedersen bidrar til at SIF omsider får hodet over vann.

- Vi er godt fornøyd med avtalen, sier daglig leder Erik Espeseth.

LES OGSÅ: Blir trolig i SIF

Fornøyd

SIF er spesielt fornøyd med at samfulle 12 millioner kroner kommer inn på konto umiddelbart. Det er ikke lagt inn begrensninger i forhold til antall kamper eller scoringer.

Drammenserne har dessuten sikret seg en gunstig klausul om prosenter ved videresalg til ny klubb.

Etter hva Drammens Tidende erfarer er det Drammenspatriotene som sitter på rettighetene til Pedersen, men det foreligger allerede en fordelingsnøkkel som tilsier at en stor andel av pengene skal spyttes inn i klubbdriften. 20-åringens moderklubb HamKam skal dessuten ha 2,5 prosent av overgangsbeløpet i såkalte utviklingsmidler.


Pedersens overgang til Vitesse betyr uanett at Strømsgodset ikke lenger trenger å bekymre seg for de tre millionene i minus som de styrer mot. Salget gir dessuten klubben mulighet til å planlegge i langt større grad for fremtiden.

LES OGSÅ: Forhandler om Pedersen

Årsakene

Erik Espeseth oppgir økonomi som en av tre grunner til at SIF valgte å akseptere Vitesses siste tilbud.

- Fra tid til annen må man selge til en større liga. Vi selger nå Marcus til Vitesse for det vi mener er en god pris, og det gir oss muligheten til å oppnå bærekraftig økonomi. Et annet viktig argument er at det er viktig at de talentene som utvikler seg her hos oss får muligheten til å reise ut hvis de ønsker det. Det baner vei for at nye talenter med samme ambisjoner kan komme hit til oss. Det siste hovedargumentet er at Marcus selv ønsket å reise ut. Da blir det feil å holde ham igjen, sier Espeseth.

Nye spillere

Den islandske spissen Gardar Johannsson hentes inn som erstatter på leieavtale ut sesongen. Det samme gjelder midtbanetalentet Mohammed Abu fra Manchester City, som det er inngått leieavtale med til og med 30. juni neste år.

Manchester City bekrefter på sine nettsider at de har inngått en låneavtale med Strømsgodset.

- Vi skjønner at fansen er skuffet. Men vi har hentet inn spennende spillere i Jason Morrison, Akeem Latifu, og i tillegg går det mot at vi leier Gardar Johannsson og Mohammed Abu fra Manchester City, sier Erik Espeseth.

På Godset sine hjemmesider skrives det at Abu er et kjempetalent, men på grunn av manglende arbeidstillatelse i England har Manchester City leid ham ut til Strømsgodset.

Overgangen til Marcus Pedersen gikk i orden drøye to timer før vinduet stengte natt til onsdag.

LES OGSÅ: Godset jakter ny spiss

Hva synes du om salget av Marcus Pedersen? Si din mening her!