Gå til sidens hovedinnhold

Malmö FF går for Deila

Artikkelen er over 7 år gammel

Malmö FF ønsker Ronny Deila som ny hovedtrener. I løpet av helgen tar svenskene trolig kontakt med Strømsgodset.

DRAMMEN: Fredag kveld var det styremøte i Malmö FF. Drammens Tidende har grunn til å tro at de svenske mesterne vil konkretisere sin interesse for Ronny Deila.

Styret ha vært splittet i synet på om de skal gå for Deila eller Åge Hareide, som var den andre kandidaten.

Kilder tett på Malmö FF hevder at 38-åringen fra Telemark nå er klubbens foretrukne kandidat som ny hovedtrener etter Richard Norling, som forsvant til Brann etter fjorårets seriegull.

Det betyr trolig at Strømsgodset kan vente seg en formell henvendelse i løpet av helgen.

Utilgjengelig Deila

Det er uklart hvordan Ronny Deila stiller seg til et tilbud fra Malmö FF. Drammens Tidende har gjort gjentatte forsøk på å få Godset-treneren i tale de siste dagene, men han har gjort seg utilgjengelig. Deila har ikke benyttet seg av muligheten til å avkrefte at han er aktuell for den svenske toppklubben.

Det er uansett lite sannsynlig at Malmö FF ikke har tatt rede hvorvidt Deila er interessert i jobben før de faktisk går videre med saken.

Tidligere fredag avviste daglig leder i SIF, Erik Espeseth, og styreleder i SIF Fotball AS, Tom Saxegaard, at de har fått noen henvendelse fra Malmö. Men det hele kan endre seg i løpet av helgen.

Malmö FF-direktør Per Nilsson uttalte nylig til avisen Sydsvenskan at de håper på en snarlig avgjørelse - kanskje allerede til uken. Han ville ikke kommentere Deilas kandidatur.

Uenighet om reforhandling

Etter hva Drammens Tidende erfarer har Ronny Deila og Strømsgodset vært i reforhandlinger om hans eksisterende kontrakt den siste tiden, uten å komme til enighet. Deila har kontrakt med den regjerende seriemesteren ut 2015.

Deila skal ha kommet med et krav om lønnsøkning, noe som har skapt uenighet internt i klubben. Noen mener han har så stor verdi for klubben at han fortjener høyere lønn, mens andre er opptatt å verne om klubbens lønnspolitikk.

Malmö FF må ut med en kompensasjon til Strømsgodset dersom de skulle bli enig med Deila om en avtale. Men først må de få tillatelse av Godset til å snakke med ham. Svenskene skal - i likhet med Godset - ut i Mesterliga-kvalifisering til sommeren.

Malmö satser hardt

Deila har tidligere uttalt at dersom han skal forlate Godset må det være til en klubb med store ressurser. Malmö FF skal ha bra med midler tilgjengelig inn mot en satsing ute i Europa. De har blant annet solgt spillere for over 15 millioner kroner det siste halve året.

Klubben har en drøm om å hente hjem landslagsspissen Markus Rosenberg fra West Bronwich Albion foran den kommende sesongen.

Trenerlønningene i Sverige er imidlertid lavere enn i Norge. I følge Expressen tjente Richard Norling 1,3 millioner kroner i året i Malmö. I Brann mer enn dobler han den gasjen.

Merittert storklubb

Malmö FF har en ung spillerstall, noe som kler Ronny Deila. De spiller sine hjemmekamper på nye Swedbank stadion. Storstuen ble innviet i 2009 og har kapasitet til 24.000 tilskuere. Malmö FF har vunnet hele 17 ligagull og 14 cupgull gjennom klubbens historie. I 1979 kom de helt til finalen i serievinnercupen, der det ble tap mot Nottingham Forest.

Verken Erik Espeseth, Tom Saxegaard eller Jostein Flo har besvart henvendelser fra Drammens Tidende fredag kveld.

Ronny Deila har trent Strømsgodset siden 2008. Han har ledet klubben til seriegull, seriesølv og cupgull. Det er kun Einar Larsen som har vunnet mer i klubbens historie. 

Kommentarer til denne saken