STAVANGER: Gulskogen-gutten innrømmer det glatt: Han er nødt til å levere varene for å holde liv i drømmen om Strømsgodset og Tippeligaen. Nå har han fått sjansen fordi andre er skadet. Hell i uhell, for å si det sånn.

Og den sjansen akter Lars Sætra å gripe med begge hender.

- Dette var min viktigste kamp så langt i karrieren. Jeg må bevise at jeg er god nok til å spille Tippeliga, sier 22-åringen.

LES MER: Sjanseløse på tre poeng

- Banens gigant

Han var nervøs i forkant. Mye sto påspill. En dårlig prestasjon ville gitt kritikerne mer vann på mølla. Men Lars Sætra viste karakter. Han prøvde å være offensiv i hodet, han sto opp i duellspillet og renset unna foran eget mål.

Sætra bidro sterkt til at Godset forbedret seg defensivt, og reiste hjem med null baklengs og ett poeng.

- Banens gigant, sier assistenttrener David Nielsen.

Han løp rett bort til midtstopperen etter kampen. Tok et godt tak rundt ham og skrøt. Uhemmet. En annen assistent - Bjørn Petter Ingebretsen - mener fredagens kamp er Lars Sætras beste i Tippeligaen så langt.

Mens vi prater i intervjusonen kommer reservekeeper Sead Ramovic forbi. Klapper Sætra på skulderen og sier "well played". De fleste i bortegarderoben var skjønt enige: Sætra leverte varene mot Viking.

- Jeg er fornøyd, sier lysluggen kledelig beskjedent.

- Er du enig med BP? Var dette karrierens beste?

- Ja, det var nok det. I hvert fall defensivt, sier Lars Sætra.

Før han fastslår, tydelig lettet - og med et stort smil om munnen:

- Dette var jævla morsomt!

Kontrakten går ut

Det er mange i Drammen som sterkt ønsker at gutten fra Gulskogen skal lykkes i Godset. Men det er nesten like mange som har gitt opp og innsett at han sannsynligvis må prøve seg i en annen klubb for å nå sine mål. Sætra har også tenkt tanken selv.

- Ja, det har jeg. Men nå må jeg bare utnytte de sjansene jeg, sier han.

Sætra spiller ikke bare for en plass på laget. Han spiller for sin fremtid i Strømsgodset. Etter sesongen går kontrakten ut.

- Det er også en grunn til at jeg måtte vise meg fram i dag.

- Har du snakket med klubben om kontrakt?

- Ja, litt. Men jeg vil ikke snakke så mye om det.

LES MER: Kampreferatet fra Viking - Strømsgodset

Flere muligheter

Kim André Madsen og Jørgen Horn er neppe tilbake før i mai. Det betyr at Lars Sætra får flere muligheter til å bevise at han fortjener ny kontrakt.

Fredagens kamp mot Viking ble aldri noen velspilt affære. Det tillot ikke den skandaløse gressmatten på Viking stadion. Begge lag spilte etter forholdene.

Godset var godt fornøyd med det ene poenget de fikk.

- Det er bra å få med seg poeng herfra, konkluderer Sætra.

LES OGSÅ: Alt klart til MIFs serieåpning