Mister trolig fem kamper

Patrick Olsen kan vente seg en lang karantene etter det røde kortet for SIF 2 mot Jerv.

Patrick Olsen kan vente seg en lang karantene etter det røde kortet for SIF 2 mot Jerv. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Patrick Olsen har mest sannsynlig spilt sin siste kamp denne måneden etter det røde kortet for Team SIF.

DEL

DRAMMEN: Dansken har hatt en tung start på SIF-karrieren. I går fortsatte nedturen på Levermyr stadion i Grimstad.

På stillingen 4-1 til Jerv tok frustrasjonen overhånd. På overtid gikk Olsen altfor tøft inn, og han ble sendt rett i garderoben av dommer Ole-Martin Loeshagen fra Norderhov IL.

- Det var en voldsom takling der motspiller ble skadet. Han gikk inn med knottene først, men voldsomt kraft og fart, sier Loeshagen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Det viktigste mangler

Minst to kamper

Utvisningen innebærer at den innleide Inter-spilleren mest sannsynlig er ferdigspilt for denne måneden.

Direkte rødt kort for voldsom takling betyr som regel minst to kampers karantene. Ettersom kortet kom for Team SIF i 2. divisjon, må han også sone karantenen på det nivået. Han kan heller ikke delta i kamper for noe lag før soningen har funnet sted. Det får Drammens Tidende bekreftet fra Norges Fotballforbund.

Denne regelen slår maksimalt uheldig ut for Patrick Olsen. Han får i praksis dobbel straff. Olsen må sone i 2. lagskampene mot Holmen (18. mai) og Birkebeineren (25 mai). I samme periode spiller Strømsgodset tre kamper i Tippeligaen, mot Sarpsborg 08 (16. mai), Stabæk (20. mai) og Rosenborg (24. mai).

LES OGSÅ: Fulgte hjertet og valgte Godset

Saken behandles onsdag

Hvor mange kamper Patrick Olsen faktisk ilegges avhenger av hva dommeren skriver i sin rapport. Loeshagen mener Olsen utsatte motspiller for stor fare. Onsdag ettermiddag møtes disiplinærutvalget i NFF på Ullevaal, og her blir saken behandles.

Det er en åpning i regelverket til fotballforbundet å søke om tidsbegrenset karantene dersom det blir uforholdsmessig mange kamper.

- Det kan være naturlig å søke om det. Dette blir jo dobbeltstraff. Men vi må først vente og se hva slags karantene han får, sier sportssjef Jostein Flo.

LES OGSÅ: Olsen skal inn på årets lag

Kun to kamper fra start

Patrick Olsen har ikke levd opp til forventningene etter overgangen fra Serie A-klubben Inter. Han har kun spilt to kamper fra start, og mot Molde sist forble han ubenyttet reserve.

Godset-trener Ronny Deila har tidligere uttalt at det kun er et spørsmål om tid før vi får se mer til Olsen.

- Først og fremst går det på at han skal lære å kjenne systemene og hva vi driver med. Så går det litt på intensitet, og det å bli vant til den intensiteten vi har i trening og kamp. Han har tatt store steg bare på kort tid, men det går først og fremst på å skjønne hva vi er ute etter, sa Deila for en drøy måned siden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken