Nå kan Omar glippe

Omar Elabdellaoui spilte 12 kamper for SIF i fjor, hvorav seks fra start.

Omar Elabdellaoui spilte 12 kamper for SIF i fjor, hvorav seks fra start. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Skadeforfulgte Omar Elabdellaoui (20) skal være skeptisk til en ny periode i SIF på grunn av det dårlige kunstgresset på Marienlyst.

DEL

DRAMMEN: I hele vinter har Strømsgodset jobbet med å få på plass en avtale som bringer Manchester City-spilleren tilbake til Drammen, fortrinnsvis på permanent basis.For en måned siden uttalte trener Ronny Deila sågar til Drammens Tidende at han hadde gode forhåpninger om å se Oslo-gutten i Godset-drakt også i 2012.

Men ingenting har skjedd, og ifølge Omars agent kommer det heller ikke til å skje noe med det første.

– Det viktigste for Omar er å bli 100 prosent skadefri og komme tilbake i kampform. Nå skal vi ta tiden til hjelp og gjøre de riktige tingene, sier Jim Solbakken.

LES OGSÅ: Godset tapte 4-2 for Odd

Gir ikke opp City

Torsdag spilte Omar Elabdellaoui samtlige 90 minutter da reserve/juniorlaget til Manchester City slo byrivalen United 4–2. Dette var ungguttens første hele kamp siden han forlot Strømsgodset med en lei ryggskade for fire måneder siden. Omar markerte seg for øvrig med både scoring og målgivende pasning.

Ifølge Jim Solbakken vurderer Omar Elabdellaoui nå flere mulige alternativer. Drammens Tidende vet at Godset vil få konkurranse dersom 20-åringen bestemmer seg for å vende tilbake til norsk fotball, men City-spilleren har heller ikke gitt opp karrieren i England.

– City har ennå ikke signalisert om de vil tilby Omar ny kontrakt. Men det er det vi jobber for, sier Solbakken.


Omar dro til Manchester som 16-åring, og hans nåværende avtale utløper til sommeren.

LES OGSÅ: SIF-spillerne ringte fansen

Frykter skader

Strømsgodset har levd i håpet om at denne avtalen blir kansellert, slik at de kan sikre seg den begavede midtbanespilleren på permanent basis. En ny leieavtale er også interessant.

– Vi er veldig ivrige hvis vi får muligheten og hvis Omar vil til oss. Men det er City som styrer tidspunktene på disse tingene. Vi må bare vente, sier sportssjef Jostein Flo.

Spørsmålet er hvor lenge SIF kan vente. Klubben har et sterkt behov for å få inn defensiv midtbanespiller før seriestart, og per nå synes det stadig mer urealistisk med Omar Elabdellaoui. Etter hva Drammens Tidende har grunn til å tro er 20-åringen skeptisk til en ny periode i SIF fordi han frykter at det slitte og utdaterte kunstgresset på Marienlyst vil føre til nye skader.

Omar tilbrakte to perioder på lån i Godset forrige sesong, men endte opp langtidsskadd begge gangene.

– Omar hadde to flotte opphold i SIF rent sosialt, men det var mindre bra i forhold til skader, sier Jim Solbakken.

– Er kunstgresset i Drammen og Omars skadehistorikk en dårlig kombinasjon?

– Kunstgresset i Drammen fører vel til mange poeng for Godset, gjør det ikke det? Kunstgressbanene i Norge blir bare bedre og bedre. Det skal ikke ha noe å si, svarer Solbakken, uten faktisk å svare på spørsmålet.

I 2013 skal det legges nytt kunstgress på Marienlyst. SIF håpet at dette kunne gjøres i sommer, men det er ikke gjennomførbart.

LES OGSÅ: Finaledrømmen brast for Adam

Artikkeltags