Neste år er det bare gull som gjelder

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

2012 har vært et år utenom det vanlige for Stefan Johansen. 2013 skal bli enda bedre.

DEL

DRAMMEN: Han startet sesongen som anonym benkesliter. Nå vet hele Fotball-Norge hvem Stefan Marius Johansen (21) er. Strømsgodsets midtbanemaestro. Gutten som åpner låste dører med sin presise venstrefot. Han er årets SIF-spiller på Drammens Tidendes børs med et snitt på 5,7 poeng.Og den yngste noensinne som vinner en slik pris.

– Dette betyr mye for meg. Veldig hyggelig, sier Stefan.

Den jordnære karen fra Vardø har tatt Drammen med storm. Men han måtte vente til Mohammed Abu forlot byen. Selv da var det ikke selvsagt.

– Fotball handler om å ta sjansene sine. Jeg var ut og inn av laget før Abu reiste. Det er litt stygt å si det, men det var heldig for meg at Abu forsvant. Han var tross alt den desidert beste spilleren i Tippeligaen, sier 21-åringen.

Takker Godset

Mange i Godset var spente på om Stefan Johansen var moden for et så stort ansvar. Fansen fryktet at laget ville sprekke uten Abus tilstedeværelse. Men én mann var aldri i tvil. Ronny Deila. Han har hele tiden hatt ståltro på Stefan. Og nettopp derfor har nordlendingen hatt nok trygghet til å gjøre Abu-rollen til sin egen.

– Jeg har følt masse støtte. Fra media, folk i byen, supportere.

Stefan takker Strømsgodset, Ronny Deila og Drammen for en utvikling han selv omtaler som «syk». Og seg selv da. Det er han som har gjort den tøffeste jobben.

Årets spiller

Her er sluttstillingen på SIF-børsen (kravet er man har spilt halvparten av kampene):

1) Stefan Johansen 5,7 (22), 2) Lars-Christopher Vilsvik 5,5 (30), 3) Kim André Madsen 5,4 (27), 4) Anders Å. Konradsen 5,2 (25), 5) Øyvind Stoflor 5,2 (27), 6) Adam L. Kwarasey 5,1 (29), 7) Peter Kovacs 5,1 (27), 8) Razak Nuhu 5,0 (27),8) Muhammed Keita 4,9 (17), 9) Ola Kamara 4,6 (21).

To år har gått siden Stefan kom til Godset. Det var masse talent der, men også noen kilo for mye.

– Hardt arbeid. Det gamle, kjedelige, hardt arbeid. Det er det som har hjulpet for min del, sier han.

Stefan Johansen ble også årets spiller i TV 2 Sporten. Og han var nest best på den tradisjonsrike VG-børsen, kun slått av Magnus Wolf Eikrem. Navnet til Stefan har også gått igjen på årets lag rundt omkring.

Det er nærmest unison enighet om at Stefan Marius Johansen er noe av det aller beste Tippeligaen har å by på akkurat nå. All oppmerksomheten kan nesten bli for mye å absorbere for en 21 år gammel gutt fra Nord-Norge.

– Positiv energi, sier Stefan.

– Det gir meg enda mer sult. Jeg har ikke oppnådd noe som helst. Jeg har kun vunnet sølv. Det er det eneste.

Vil ha gull

Stefan Johansen higer etter å bli bedre. Utvikle seg. Gjøre laget bedre. Vinne seriegull.

– For meg personlig er gull det eneste som gjelder, sier han.

Stefan følte seg helt tom etter tapet mot Sandnes Ulf. Han klarte ikke glede seg over sølv. Det føltes som et nederlag. Nå gjør han det. Gleder seg. Men i 2013 skal Stefan Johansen kjenne smaken av gull.

– Vi vet at vi har bra nok lag. Hvis vi beholder spillerne, og får inn en til to forsterkninger, hvorfor skal ikke vi ta gull da?

Stefan har store ambisjoner og er ikke redd for å prate høyt om det.

– Det gjelder å være sulten på det beste. Folk kan godt regne oss som gull-lag neste sesong. Det presset skal vi takle, sier han.

Selv vil han også oppleve et større prestasjonspress..

– De neste to årene avgjør hvilken karriere jeg får.

Ny kontrakt

Han er ikke fornøyd med å være en Tippeliga-spiller. På sikt vil Stefan ut av landet. Men enn så lenge har han det han trenger i Drammen. Derfor håper U-21-landslagsspilleren å forlenge kontrakten med Godset. Den nåværende avtalen utløper etter neste sesong.

– Jeg er i dialog med Godset. Jeg håper vi kan bli enige snart. Denne sesongen har vært en eneste stor opptur for meg, og jeg stortrives i Drammen, sier Stefan Johansen.

Tidligere i høst gikk Ronny Deila ut i Drammens Tidende og signaliserte at han blir i Godset i tre år til. Minst. Der og da økte også muligheten for å beholde Stefan Johansen.

– Det er ikke til å stikke under en stol at Ronny er den viktigste personen for at jeg har kommet dit jeg er i dag. Ting kunne sett annerledes ut om han ikke hadde vært her.

Utvikling fremfor penger

Tirsdag denne uken hadde Stefan Johansen en lang og god prat med treneren.

– Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal være her. Det har med ambisjoner å gjøre. Min ambisjon er å vinne Tippeligaen. Det har vi muligheten til neste år. Ronny er også klar på det. Da har vi samme mål, forteller Stefan.

Godset er langt fra lønnsledende i norsk fotball, og Stefan kan helt sikkert tjene mer penger andre steder. Men det er ingen drivkraft for ham. Ikke nå, ikke i denne fasen av karrieren.

– Jeg er 21 år. Fyller 22 i januar. Det er ikke nå jeg skal tjene pengene mine. Det viktigste de neste to-tre årene er sportslig utvikling. Stefan er helt rolig og avbalansert i stemmen når han prater om sin egen utviklingskurve. Om ikke å bli mett.

– Jeg har 100 ting jeg kan bli bedre på. Man kan aldri bli god nok på det man er god til. Det er det fine med fotball. Selv Messi kan bli bedre, sier han.

Tidligere vinnere:

Disse har blitt kåret til årets spiller i SIF:

1997: Dmitrij Barannik, 1998: Glenn Arne Hansen, 1999: Ousman Nyan, 2000: Kenneth Karlsen, 2001: Jostein Flo, 2002: Lasse Olsen, 2003: Kenneth Karlsen, 2004: Rune Hagen, 2005: Thomas A. Ødegaard, 2006: Mattias Andersson, 2007: Espen Johnsen, 2008: Espen Johnsen, 2009: Alexander Aas/FredrikWinsnes, 2010: Adam L. Kwarasey, 2011: Alexander Aas.

LES FLERE NYHETER OM STRØMSGODSET HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken