Nielsen er klar for Godset

David Nielsen er aktuell som Ronny Deilas assistent i Godset.

David Nielsen er aktuell som Ronny Deilas assistent i Godset. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Seriemester Strømsgodset ansetter David Nielsen (36) som ny assistenttrener. Dansken ankommer Drammen onsdag morgen for å signere papirene.

DEL

DRAMMEN: Samme dag blir Nielsen med resten av trenerteamet på studietur til den franske toppklubben Rennes. Den tidligere Strømsgodset-spissen starter sitt nye virke ved årsskiftet.

Nielsen ønsker ikke kommentere saken før alt er klart. Drammens Tidende vet imidlertid at Nielsen er muntlig enig med Godset om en avtale og at han kommer til å signere kontrakten onsdag formiddag.

Nielsen går inn i teamet som Deilas assistent, mens Bjørn Petter Ingebretsen skal ta fatt på nye oppgaver som spillerutvikler og speider.

Det er liten tvil om at David Nielsen er forespeilet en fremtidig hovedtrenerjobb i Strømsgodset den dagen Ronny Deila forlater klubben. Etter å ha ledet Godset til det første seriegullet på 43 år, er det mange som lurer på hvor lenge telemarkingen blir i Drammen. Men enn så lenge har Deila ingen planer om å reise.

Nielsen har hatt formidabel suksess med Nest-Sotra, og han styrte 2. divisjonsklubben til et uventet opprykk - hele 14 poeng foran Vindbjart.

Linket til Brann

Dansken er den siste uken blitt sterkt linket til den ledige trenerjobben i gamlekllubben Brann. Bergens Tidende skrev sågar på kommentarplass at Nielsen er mannen som kan sette fyr på Bergen igjen etter Rune Skarsfjords avgang. Nielsen har også uttalt at han vil imøtekomme en eventuell henvendelse.

- Brann er, på generelt grunnlag, en av de mest attraktive klubbene i Skandinavia. Jeg har bodde her i flere år og kjenner både Brann og byen. Det er et lag alle ønsker å trene, sa Nielsen til VG.

Men nå blir det altså Strømsgodset på David Nielsen. Den tidligere så bereiste spissen var toppscorer i Godset med ni mål på 23 kamper på lån i 2008. Han ble raskt en svært populær skikkelsen i byen, men forsvant til nettopp Brann etter bare en sesong. I 2010 bestemte han seg for å legge opp og satse på en trenerkarriere.

En attraktiv jobb

For en måned besøkte han Godset og tok en prat med Ronny Deila. Da sa Nielsen følgende om å jobbe i Drammen:

- Som fotballtrener vil jeg si at Strømsgodset er en av de mest attraktive klubbene i Skandinavia i forhold til det som skjer ute på banen - selve fotballfaget.

Ronny Deila forklarte også hvorfor han ønsker Nielsen inn i sitt team.

- For det første har han masse erfaring. Han har vært i mange ligaer, og sitter på referanser på hva som skal til for å komme dit. Vi har ingen i trenerteamet med de referansene. For det andre er David veldig god på feltet. Han har masse energi og store ambisjoner.

Vil ha sultne trenere

– Vi vil heller hente inn sultne trenere som vil noe enn de som har vært lenge i gamet og er fornøyd med det. Punkt tre er at David har vært angriper i mange år. Han har spisskompetanse mot den siste tredjedelen som gjør at vi kan score enda flere mål. Han vet hvordan en angriper tenker og det har vi vært på utkikk etter lenge i trenerteamet, sa Deila.

Det er heller ingen ulempe at David Nielsen og Ronny Deila deler samme fotballfilosofi. Begge er dessuten utpregede vinnertyper, som er flinke til å få mye ut av spillerne sine.

- David er offensivt anlagt. Han ønsker å skape ting og er en moderne type på treningsfeltet.

Artikkeltags