DRAMMEN: Etter en lengre prosess i vinter signerte supertalentet på vårparten en proffkontrakt ut 2015-sesongen. I Godset frykter man at imidlertid Ødegaard forsvinner neste år uten at klubben sitter igjen med annet enn solidaritetsmidler.

Det vil de for all del unngå. Men forsøkene på å skrive en lenger avtale har ikke gitt resultater.

– Vi prøver, men det er flere parter som er involvert i en kontrakt. Folk må skjønne at det ikke bare er å sette seg ned og skive en avtale, sier sportssjef Jostein Flo.

Alle i Fotball-Norge snakker om 15-åringen etter den utrolige kampen mot Sandnes Ulf lørdag kveld. Guttungen står med tre mål og tre målgivende pasninger på fire starter i Tippeligaen. Tirsdag publiserte CMore en YouTube-video med Ødegaard-godbiter som har tatt helt av.

LES OGSÅ: - Nå må vi roe litt ned her

Stor interesse

Nedover på kontinentet er Martin Ødegaard naturlig nok også et tema. De fleste storklubbene har juvelen på blokka. Pappa Hans Erik Ødegaard anslår at cirka 30 klubber har kommet med en henvendelse i løpet av det siste året.

– Det er mange som vil ha Martin med en gang. Men interessen fra disse klubbene er ikke noe nytt. Det har pågått lenge. Det har ikke kommet nye klubber på banen etter lørdag, sier Ødegaard.

Godsets samarbeidsklubb Manchester City er blant interessentene. Det har vært diskutert et mulig scenario der regjerende Premier League-mester kjøper 15-åringen, hvorpå de sender ham tilbake til Godset på lån. Det er en løsning som kan passe drammenserne bra, men som ikke ser ut til å være aktuell for øyeblikket.

Martin og pappa Hans Erik har tidligere besøkt Manchester United, Bayern München, Borussia Dortmund og Stuttgart. Juventus og Real Madrid er andre storheter som har gutten på radaren. For å nevne noen. Juventus har som kjent diskutert et mulig samarbeid med Strømsgodset.

LES OGSÅ: Storklubber kjemper om Godset-talent

LES OGSÅ: Gjør alt for å beholde Martin (14)

Vil ikke forlenge nå

Hans Erik Ødegaard håndterer alle henvendelsene selv. Det skal han fortsette med for å ha best mulig kontroll på situasjonen.

– Vi er kun opptatt av utvikling. Det er det eneste vi kommer til å være opptatt av i mange år fremover, sier mannen med over 240 kamper for Godset fra 1993 til 2004.

Å bytte klubb i sommer virker ikke å være tema. Det er heller ikke kontraktsforlengelse med Godset.

– Hvorfor skal vi det? Vi skrev kontrakt med Strømsgodset for bare tre måneder siden fordi det lå til grunn et sportslig opplegg som vi synes er bra nok. Ingenting har endret seg, sier Ødegaard.

– Tenker man for mye kontrakt så bytter man fokus på det som er viktig. Jeg tror ikke det er så lurt. En må tenke fotball, trening og utvikling. Fokuset for alle andre kan endre seg. Men det gjør det ikke for Martin og meg.

– Men blir det ikke mindre fokus på kontrakt og mer stabilitet på hvis avtalen med Godset forlenges?

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg vet ikke. Jeg vil ikke spekulere i det. Vi er veldig fornøyd med hvordan ting er nå. Vi er ikke så opptatt av dette med kontrakter. Jeg tror Jostein (Flo) vet godt hvordan vi tenker.

LES OGSÅ: Ødegaard fritas fra landslagsoppdrag

Skal ivareta Martin

Jostein Flo vil helst ikke snakke for mye om kontrakten til Martin Ødegaard.

– Jeg har bedt alle i klubben fokusere på at han skal trene, bli bedre, spille kamper og de tingene vi kan gjøre noe med. Ikke alltid vi kan gjøre noe med kontrakter. Men Martin er herfra. Han spiller for oss. Og den tiden vi har han skal vi utvikle han så godt som mulig, sier Flo.

Hvis Godset ikke klarer å forlenge avtalen med Martin Ødegaard, vil det rent økonomisk være mest inntektsbringende for klubben å selge ham i sommer. 15-åringen presterer så vanvittig godt allerede at guttens verdi naturlig nok blir diskutert i SIF-systemet. Og den blir lavere jo kortere tid som er igjen av kontrakten.

Flo er likevel tydelig på hva han mener må være det aller viktigste fokusområdet.

– Det er masse meninger rundt penger, salgssummer og kontrakt. Vi må sette en strek over alt det der. Vi skal ivareta Martin så godt vi kan. Det viktigste er hva som skjer på feltet og i kamp, det viktigste er å beskytte ham, det viktigste er å skjønne at han er meget stort talent og at vi må ha fokus på de rette tingene, sier Flo.

KOMMENTAR: «Stikk fingeren i jorden»