DRAMMEN: Førstkommende mandag reiser sønnen til den tidligere Godset-spiller Hans Erik Ødegaard på et fem dagers treningsopphold.

Martin skal i første omgang trene med 16-årslaget til den tyske klubben.

– Det er veldig morsomt å bli lagt merke til av en så stor klubb, gliser 14-åringen, som denne sesongen spiller fast på Strømsgodset 3 i 4. divisjon.

Den siste tiden har han også trent med A-laget.

Oppdaget på Hamar

I august ble Martin Ødegaard tatt ut til åpent nordisk mesterskap på Hamar, men egentlig skulle han ikke vært der.

– Et lag trakk seg og Norge kunne derfor stille med to lag. Jeg fikk da beskjed om å være med. Det gikk rimelig greit for min del, forteller han.

Sannheten er vel at det gikk bedre enn greit. Langt bedre. Martin briljerte og imponerte agenter og talentspeidere som hadde tatt turen.

– For to uker siden fikk jeg telefon fra en norsk agent som hadde sett Martin i aksjon på Hamar. Bayern München ville ha ham nedover på et treningsopphold fra mandag til fredag i neste uke, sier Ødegaard og fortsetter.

– Det er spennende for Martin å få være med på et slikt opphold i en så stor klubb, mener pappa som selv blir med nedover til München.

Høyt nivå

Hans Erik Ødegaard er heller ikke i tvil om hva som er viktig for sønnen når alvoret tar til under dette treningsoppholdet.

– Martin må kose seg skikkelig på treningene hvor han helt sikkert får brynt seg på et høyt nivå, tror Ødegaard, som er i trenerteamet til Mjøndalens A-lag i 1. divisjon.

– Så får vi se hva som skjer videre fremover. Han vil nok lære mye av dette oppholdet, fortsetter den gamle Godset-helten.

Snakker med beina?

Hovedpersonen ser fram til å vise fram sine kvaliteter og måle seg med de beste i Europa.

– Dette blir en helt annen hverdag for meg, sier 14-åringen, som også er litt spent på språket.

– Jeg håper de kan litt engelsk, men ellers får jeg kommunisere mest med beina, sier Martin Ødegaard med glimt i øyet.

I henhold til NFFs regelverk kan ikke Strømsgodset tilby Martin Ødegaard proffkontrakt før han har fylt 15 år.

LES OGSÅ: Debuterte som tidenes yngste SIF-spiller