Sankoh ferdig i Godset

Alfred Sankoh kom til SIF fra 3. divisjonsklubben Ullern i 2008. Han har vist fram sitt store potensial i perioder, men har også slitt med både skader og stabiliteten. Siste halvdel av 2011 var hans beste tid i SIF. Nå ønsker Sankoh å fortsette karrieren i en annen liga.

Alfred Sankoh kom til SIF fra 3. divisjonsklubben Ullern i 2008. Han har vist fram sitt store potensial i perioder, men har også slitt med både skader og stabiliteten. Siste halvdel av 2011 var hans beste tid i SIF. Nå ønsker Sankoh å fortsette karrieren i en annen liga. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Alfred Sankoh (23) nekter å forlenge kontrakten med Strømsgodset.

DEL

DRAMMEN: Før jul ga han beskjed til SIFs sportssjef Jostein Flo at det ikke er aktuelt å gå videre med forhandlingene. Sankoh anser seg selv som ferdig i Strømsgodset, spørsmålet er bare når han forsvinner.– Jeg har ingen planer om å skrive ny kontrakt. Jeg trenger en ny utfordring. Jeg er heller ikke fornøyd med lønnstilbudet jeg fikk fra SIF, sier 23-åringen.

Sankohs nåværende avtale utløper til sommeren. Drammens Tidende vet at SIF nå jobber med å selge midtbanespilleren i løpet av januar, og han blir ikke med på treningsleiren til Marbella fordi klubben vil prioritere andre spillere.

– Det er det beste for alle parter at Alfred finner seg en ny klubb i vinter. Jeg håper bare han finner en bedre klubb enn SIF, sier trener Ronny Deila.

LES OGSÅ: Sankoh ønsket i Tyrkia

Ønsket garantier

For øyeblikket foreligger det ingen konkret interesse for midtbanespilleren, men Sankoh tror det vil komme.

– Jeg håper Godset er smarte og ikke krever for mye for meg. Hvis de gjør det så forsvinner jeg gratis som Bosman-spiller til sommeren, sier Sankoh.

I slutten av oktober uttalte Sankoh til Drammens Tidende at han ville ha forsikringer om spilletid av trener Ronny Deila før det var aktuelt å skrive ny kontrakt. Etter hva Drammens Tidende erfarer krevde han sågar å få denne garantien skriftlig i kontrakten, hvilket Strømsgodset avslo på direkten. Sankoh oppgir manglende tillit fra Deila som én av årsakene til at han nå ønsker seg bort fra klubben.

– Det er en del av det. Han har sagt at jeg ikke får spille hvis jeg ikke forlenger kontrakten. Det er ikke fair. Andre spillere i denne klubben har fått spille selv om de bare har hatt ett år igjen av kontrakten, sier Sankoh.

LES OGSÅ: Sankoh tatt ut på landslaget

Deila beklager

– Føler du at SIF har presset deg til å skrive ny kontrakt?

– Ja, jeg føler det, svarer Sankoh.

– Hva gjør du om du må bli værende i SIF fram til sommeren?

– Jeg kommer alltid til å gi mitt beste uansett, svarer landslagsspilleren fra Sierra Leone.

Ronny Deila beklager at Sankoh har bestemt seg for å bryte med Godset – tre og et halvt år etter han kom fra 3. divisjonsklubben Ullern.

– Det er trist fordi dette er en spiller som vi har bygd opp fra bunnen av. Jeg tror vi kunne utviklet Alfred til å bli en toppspiller i Tippeligaen, men han har andre prioriteringer. Sånn er fotballen, og det må vi bare akseptere, sier treneren.

Deila kjøper likevel ikke argumentet til Sankoh om manglende tillit.

– Ingen spillere har fått så mange garantier av meg som Alfred. Dette dreier seg om penger, og at han trenger nye utfordringer. Det er fair enough, sier Deila.

Flere spillere må ut

I sommer ble trioen Mounir Hamoud, Adama Diomande og Bardh Shala signert, og siden har Martin Rønning Ovenstad, Borger Thomas, Lars Iver Strand og Peter Kovacs tatt turen til Drammen.

LES OGSÅ: Skal vinne tilbake SIF-fansen

SE VIDEO: Håper på mange Kovacs-mål (artikkelen fortsetter under videoen)

 


 

A-stallen teller hele 29 spillere, hvilket er et altfor høyt antall. Sportssjef Jostein Flo er derfor i gang med barberingen.

– Vi er for mange i stallen, og må ha spillere ut, bekrefter Flo.

Han vil imidlertid ikke nevne navn. Men etter hva Drammens Tidende erfarer har André Hanssen, Eirik Markegård, Krister Aunan og Mads Ryghseter alle fått beskjed at de står fritt til å finne seg nye klubber. Utfordringen til Godset er at spillerne neppe vil få like godt betalt et annet sted. Økonomien i norsk fotball er som kjent skral, og spillerne står i sin fulle rett til å sitte på kontrakten ut 2012. SIF håper likevel at spilletid til slutt veier tyngst.

– Jeg har kontrakt med Strømsgodset ett år til og forholder meg til det. Men det er vanskelig å vite hva som skjer i denne bransjen. Ting endrer seg hele tiden, sier Hanssen.

Den skadeforfulgte 30-åringen var på vei til gamleklubben Bodø/Glimt tidligere i vinter, men den overgangen strandet i siste øyeblikk. Hanssen innser at det er en lang vei fram til spilletid i SIF.

– Jeg har forstått det slik at jeg kanskje stiller litt bak i køen, men det eneste jeg kan gjøre er å trene hardt og stå på fremover, sier spilleren som fikk hele 2011-sesongen spolert grunnet en kneskade.

Eirik Markegård opplevde heller ingen opptur i fjor. Men spissen har ingen planer om å reise noe sted av den grunn.

– Jeg har kontrakt i ett år til, og er innstilt på å bli værende, sier 27-åringen.

I tillegg til de ovennevnte spillerne jobber Strømsgodset med å leie ut flere av ungguttene. Colin N`Kee og Tokmac Nguen er to av talentene som er aktuell for spill i 1. divisjon.

Håper på Omar

Ronny Deila mener Strømsgodset har en spennende stall foran 2012-sesongen.

– Men vi trenger påfyll i midtbaneleddet, påpeker treneren.

Sentrale Mohammed Abu har reist til Eintracht Frankfurt, mens Fredrik Nordkvelle er blitt Brann-spiller. Deila ønsker derfor to nye midtbanespillere. Og han ser helst at Omar Elabdellaoui (bildet) fra Manchester City er en av disse.

– Jeg har gode forhåpninger om få inn Omar, sier Deila.

LES OGSÅ: Ser tilbake på en gylden tid

Etter hva Drammens Tidende kjenner til er det kun spørsmål om tid før Oslo-gutten returnerer til Drammen. I så fall gjør han det på permanent basis. Omar Elabdellaoui spilte ti kamper på utlån i SIF forrige sesong, fordelt på to perioder, men 20-åringen var uheldig og pådro seg bruddskader begge gangene. Stortalentet har kontrakt med City fram til sommeren, men det ventes at engelskmennene vil frigi ham slik at han kan fortsette karriere i SIF. Elabdellaoui er tiltenkt en sentral midtbanerolle i Deilas lag, men han skal ikke være en direkte erstatter for Mohammed Abu. Deila innser at det blir vanskelig å finne en lignende spilletype innenfor SIFs budsjett.

– Som type er Abu litt uerstattelig. Det blir vår største utfordring, sier SIF-treneren.

– Hvilke kvaliteter ser du etter i en ny midtbanespiller?

– Jeg er opptatt av løpssterke, kvikke spillere. Rutine er ikke så viktig der, svarer Deila.

Han mener behovet for rutine ble løst med signeringen av Lars Iver Strand (28) og Peter Kovacs.

– Lars Iver er et scoop hvis vi får ham skadefri, og vi trenger spisskompetansen til Kovacs. Han har utviklet seg mye i Odd og Lierse, og proff til fingerspissene, sier Deila.

Det er mye utskiftninger siden forrige sesong, hvilket betyr at Deila må fram med byggeklossene igjen.

– Vi har lange kontrakter på mange spillere, og kan bygge opp et nytt storlag, sier treneren.

PS. Leieavtalen med Razak Nuhu skal gjøres permanent. Detaljer gjenstår før venstrebacken signerer kontrakt ut 2012.

LES MER OM STRØMSGODSET HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken