SIF nær ny Berget-avtale

Strømsgodset er villig til å strekke seg langt for å beholde Jo Inge Berget på lån, og nå er klubben nærmere en løsning enn noensinne. Berget, her i aksjon mot Lillestrøm, vil gjerne fortsette i SIF.

Strømsgodset er villig til å strekke seg langt for å beholde Jo Inge Berget på lån, og nå er klubben nærmere en løsning enn noensinne. Berget, her i aksjon mot Lillestrøm, vil gjerne fortsette i SIF. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kun detaljer gjenstår før Jo Inge Berget (20) er klar for en ny sesong i Strømsgodset. Men Jason Morrison kan være tapt for klubben.

DEL

STRØMSGODSET: Førsteprioritet for SIF inn mot neste sesong har hele tiden vært å beholde viktige brikker som Berget og Morrison.

Foreløpig ser det ut som de lykkes med en av to.

– Vi har store forhåpninger om å beholde Jo Inge. Og det er viktigst av alt, sier sportssjef Jostein Flo.

Se hvordan Berget gjorde det på folkets spillerbørs.

SIF har lenge vært i forhandlinger med Udinese om forlengelse av leieavtalen, men de siste ukene har det versert spekulasjoner om at både Molde og Rosenborg har kommet på banen.

Tidendes cupraid fra Berget 

Stadig nærmere

Nå tyder imidlertid mye på at SIF har nådd et gjennombrudd i samtalene med italienerne, og at Jo Inge Berget blir værende i Drammen.

Etter hva Drammens Tidende erfarer venter Strømsgodset kun på en bekreftelse fra Udinese før Berget kan meldes klar.

– Vi rykker stadig nærmere Jo Inge, men saken kan ta dreininger som vi ikke styrer, sier Flo.

Interessen for Jo Inge Berget har vært stor gjennom hele inneværende år, både fra utenlandske og norske klubber. Men SIFs fordel er at Hadeland-gutten stortrives i klubben og gjerne vil fortsette under Ronny Deilas ledelse.

Flere unge lovende spillere på plass: Stefan Johansen klar for Godset

Berget har kontrakt med Udinese til 2013. SIF har vært i kontakt med eksterne investorer i håp om å kjøpe 20-åringen fri fra denne avtalen, men dette har foreløpig ikke gitt resultater.

Dermed er det kun aktuelt med forlengelse av leieavtalen ut neste sesong.

Drammens Tidende var i kontakt med Jo Inge Bergets agent i går, men Jim Solbakken ville ikke si noe som helst fordi han i disse dager jobber med nettopp denne saken.

Berget selv var ikke tilgjengelig for kommentar i går, men har tidligere uttalt til Drammens Tidende at han helst vil fortsette karrieren i Strømsgodset.

Morrison i Leeds

For SIF blir det desto viktigere å beholde Berget nå som Jason Morrison er høyaktuell for en overgang til Leeds United. Mandag spilte jamaicaneren 70 minutter i en treningskamp mot Newcastle bak lukkede dører på treningsfeltet Thorp Arch, og midtbanesentralen skal trene med den tidligere storklubben ut uken.

I gårsdagens Drammens Tidende uttalte Flo at han tvilte på at Morrison kom til å havne i Leeds. Sportssjefen var ikke like sikker da vi pratet med ham i går.

– Det er vanskelig å vite hva som skjer. Men dette prøvespillet er et skjær i sjøen for oss, innrømmer Flo.

For seks dager siden pratet han med Morrisons agent Phil Graham og avtalte et møte i Drammen i dag. På det tidspunktet var ikke midtbanespilleren aktuell for noen engelske klubber, og en ny kontrakt med SIF virket innenfor rekkevidde.

– Vi hadde forhåpninger om å lande Jason før jul, og så dukket plutselig Leeds opp, sier Flo, som selv er svoren Leeds-supporter.

Årsaken til dette heter trolig Bobby Davison. Den tidligere Leeds-spissen fra 1987–1992 var Morrisons trener i ungarske Ferencvaros. I november ble Davison hentet til Yorkshire-klubben som juniortrener, og det er sannsynlig at han har anbefalt Morrison til manager Simon Grayson.

Se Davison score for Leeds


Jostein Flo håper det er mulig å få en avklaring rundt Morrisons fremtid når Phil Graham kommer til Drammen i dag, men han har ikke store forhåpninger. SIF nærmer seg uansett et punkt der de heller forfølger andre alternativer på sentral midtbane.

- Vi kan ikke vente til over nyttår, sier sportssjefen.
 

Artikkeltags