SIF slipper ikke stortalent

Ronny Deila og SIF vil videreutvikle talentet Martin Rønning Ovenstad.

Ronny Deila og SIF vil videreutvikle talentet Martin Rønning Ovenstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Både Mjøndalen og Stabæk vil leie Martin Rønning Ovenstad (18), men SIF har ingen planer om å la stortalentet gå.

DEL

DRAMMEN: Lier-gutten kom til Strømsgodset fra Mjøndalen før inneværende sesong, og bruntrøyene har gjort flere fremstøt med tanke på utleie. Drammens Tidende vet at også Stabæk har sjekket mulighetene for å hente inn G 18-landslagsspilleren på lån ut sesongen, men begge klubbene har fått samme svar.- Vi har ikke noe fokus på å leie ut Martin nå, sier SIFs sportssjef Jostein Flo.

Overgangsreglementet til Norges Fotballforbund åpner for at aldersbestemte landslagsspillere kan leies ut til andre norske klubber selv om overgangsvinduet er stengt. Det betyr at Martin Rønning Ovenstad i praksis kunne spilt for Mjøndalen til helgen dersom det hadde vært greit for ham selv og Strømsgodset. Men det er det altså ikke.
Her forklarer assistenttrener Bjørn Petter Ingebretsen hvorfor:

- Vi har stor tro på Martin, og vi mener han nå er så god at han kan få spilletid utover i sesongen. Han tar steg hele tiden, jobber knallhardt og er en veldig bevisst spiller i forhold til alderen.

LES OGSÅ: Rønning Ovenstad med i G18-troppen

En bedre spiller

Mohammed Abu forlater Godset etter lørdagens kamp mot Hønefoss, og Alfred Sankoh kan også forsvinne når kontrakten utløper i slutten av juli. Det åpner for mer A-lagsfotball for Martin Røning Ovenstad.

18-åringen har fått store deler av vårsesongen spolert etter at han brakk en tå mens han spilte fotball i en ballbinge. Midtbanespilleren var ute av drift i over to måneder, men nå er han på full fart tilbake i form.

- Jeg er bedre nå enn da jeg var på topp i MIF, sier Rønning Ovenstad.

Gutten vil selvsagt spille fotball på høyest mulig nivå, men han er glad for at det ikke blir noe utlån i denne omgang.

- Jeg vil være her ut sesongen. Uansett, sier unggutten.

Stoler på SIF

Rønning Ovenstad visste hvor vanskelig det ville bli å spille seg inn på laget da han undertegnet treårskontrakten med Godset. Men han mener nivået på trening gjør ham til en bedre spiller.

- Strømsgodset er Norges beste lag. Det er ikke mulig for meg å få en bedre hverdag enn jeg har her.

Martin Rønning Ovenstad stoler dessuten 100 prosent på beslutningene som SIFs sportslige ledelse tar med tanke på utviklingen hans.

- Jeg gjør det SIF ønsker. De vet best, sier stortalentet.

LES OGSÅ: To timer med Deila overbevist MIF-Martin om å bli SIF-spiller

Artikkeltags