SIF tar hånd om egen integrering

Erik Burud jobber i kafeen på SIF-huset og synes det er helt topp å ha Bismark Adjei-Boateng (t.v.) og Enock Kwakwa i hus. De to ghaneserne ønsker å skape et godt forhold til fosterfamilien, så de hjelper til med plenklipping og andre praktiske oppgaver.

Erik Burud jobber i kafeen på SIF-huset og synes det er helt topp å ha Bismark Adjei-Boateng (t.v.) og Enock Kwakwa i hus. De to ghaneserne ønsker å skape et godt forhold til fosterfamilien, så de hjelper til med plenklipping og andre praktiske oppgaver. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Frihet skal gjøre Enock Kwakwa og Bismark Adjei-Boateng til Godsets nye stjernespillere.

DEL

DRAMMEN: For to uker siden visste ikke Erik Burud hvem artisten Akon var, men nå har 62-åringen vanskelig for å unngå R&B-sangeren, som får det til å dundre i veggene. I sofaen sitter Enock Kwakwa og Bismark Adjei-Boateng og digger tonene.18-åringene har bodd på hotell siden de kom til Strømsgodset i midten av juni, men for to uker siden flyttet de inn hos Torill Angell og Erik Burud på Gulskogen. Både klubben og fosterforeldrene bistår, men nå er det meningen at de to ghaneserne skal klare seg selv.

– Det ble kjedelig på hotellet. Nå bor vi i et stort hus med kort vei til kjøpesenter og Marienlyst. Det er helt perfekt, forteller Enock.

LES OGSÅ: Deila: - Vi har null press

Må klare seg selv

I likhet med Bismark Adjei-Boateng, også kalt «Nana», signerte han ettårskontrakt med drammensklubben for halvannen uke siden. Duoen er allerede godt i gang med å finne ut av den norske kulturen og finne sin plass i spillergruppa. Ved å lage sin egen mat, skaffe seg venner og forholde seg til tidsfrister skal de på egen hånd forstå hva det innebærer å være norsk. Selvstendighet er nøkkelen i Strømsgodsets integreringsoppskrift.

– De må finne ut av ting selv. De blir ikke kjørt i taxi til treningene slik som i de utenlandske proffklubbene. De har fått sykler, sier sportssjef Jostein Flo.

Han har ansvaret for praktiske ting, som at spillerne får seg et sted å bo og en bankkonto. Jo fortere spillerne får muligheten til å bli selvstendige, jo bedre.

LES OGSÅ: Godset på Horn-jakt

Skal integreres raskere

Kwakwa og Adjei-Boateng skal ikke føle seg ensomme. Utenom Erik og Torill kan de ringe Jostein Flo eller trener Ronny Deila når som helst på døgnet. I tillegg skal medspillerne være dyktige til å ta vare på nykomlingene.

SIF-yndlingene Mohammed Abu og Razak Nuhu har vært gjennom den samme integreringskvernen. Fra å være totalt ukjent for Godset-fansen ble Abu i løpet av ett år den sentrale dirigenten på SIFs midtbane. Potensialet til Kwakwa og «Nana» skal være enda høyere.

Med bakgrunn i de erfaringene klubben har gjort, tror Jostein Flo integreringsprosessen vil gå smidigere nå.

– Vi må gjøre som Abu gjorde, for alle likte ham. Vi må bli kjent med mye folk og være glade og behjelpelige med de vi møter, sier Kwakwa.

LES OGSÅ: Vi skal tilpasse oss

Utviklingsorienterte

De har frie tøyler, og selv om volumet på Akon er i høyeste laget, er ikke sportssjefen redd for at ghaneserne vender seg til en ustrukturert og usunn livsstil. SIFs gode samarbeid med Manchester City gjør at drammenserne får låne spillere som er vant til streng disiplin fra akademiet til den engelske storklubben. På akademiet går spillerne på skole ved siden av fotballen. De blir dyktige i engelsk og lærer mye om kultur og samfunn.

Det gjør at det blir enklere å integreres i Godset, enn om spillerne hadde kommet direkte fra for eksempel Afrika. «Nana» og Enock sier at de tenker lite på damer og byturer. Isteden planlegger de å bygge en liten fotballbane på gressplanen utenfor sitt nye hjem. Nå ønsker de bare å bli gode nok for fast spill i Tippeligaen.

– Vi er ikke der ennå. Vi er forberedt på at det kan ta litt tid, men vi gjør hva vi kan, sier Bismark Adjei-Boateng.

Utviklingen skal de gjøre på to arenaer, på treningsfeltet og i et hus på Gulskogen.

LES FLERE NYHETER OM STRØMSGODSET HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken