DRAMMEN: – Dette var veldig viktig for oss. Ola Kamara har scoret mange avgjørende mål for oss i år, og han var svært god i cupfinalen, sier SIFs sportssjef Jostein Flo.

Ola Kamara kom til Strømsgodset våren 2009, og lenge spilte han annenfiolin bak supertalentet Marcus Pedersen. Etter at sistnevnte ble solgt i slutten av august slo Oslo-gutten til. Spissen scoret i fleng, og er blitt den største cuphelten etter avgjørende scoringer i både semifinalen mot Odd (2-0) og cupfinalen mot Follo (2-0) i høst.

– Ola har prestert veldig bra spesielt i de kampene han har kommet innpå, og han har en fin drive i sitt spill. Det virker som han er god under press, og det er en god egenskap, melder Flo.

I utgangspunktet ønsket Godset å skrive en lengre kontrakt med Kamara, men Flo er tross alt fornøyd med at klubben til slutt ble enig med den populære angriperen.

Kamaras tidligere toårskontrakt med Godset gikk ut i mars 2011. Den nye gjelder fra 1. januar.

Da den tidligere Stabæk-spilleren signerte for SIF i fjor så ble han først betraktet som et langtidsprosjekt, men han har slått til tidligere enn forventet.

– Ja, det kan du godt si. Det er en kombinasjon med at Ola selv har stått på, og at Ronny Deila (SIF-trener) generelt er flink til å bygge opp unge spillere til å prestere på tippeliganivå, kommenterer Flo.

Kamara ble for øvrig SIFs toppscorer i eliteserien sammen med Marcus Pedersen. De scoret sju mål hver, og Ola spilte 25 kamper (14 fra start).
Totalt har Kamara ti seriemål, og spilt “bare” 20 av 40 matcher fra start.