Skadeboom i Godset

Gustav Mendonca Wikheim er ute i en måned med brist i foten.

Gustav Mendonca Wikheim er ute i en måned med brist i foten. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det hoper seg opp med skader i Godset. Thomas Sørum er ute i minst tre måneder, og nå er det klart at serielederen også mister Gustav Mendonca Wikheim de neste fire ukene.

DEL

DRAMMEN: Fra før er viktige Muhamed Keita ute i minst tre uker til. Øyvind Storflor sliter med en belastningsskade i lyskeregionen, og har ikke trent fotball etter fotballferien. Det betyr at Godset er svært tynt besatt med kantspillere for øyeblikket.

Både Sørum og Wikheim pådro seg skadene i lørdagens toppkamp mot Rosenborg. Førstnevnte slo opp strekkskaden på baksiden av låret for tredje gang, mens Wikheim ble sakset ned etter en times tid på Lerkendal. MR-undersøkelsen viser at han har fått en brist i foten.

– Skaden er verre enn fryktet. Gustav er ute i fire uker, sier fysioterapeut David Aronsen til Drammens Tidende.

Som om ikke dette er nok ble også Simen Brenne skadet på Lerkendal. Han sliter med en overbelastning på fremsiden av låret, og er ute av trening inntil videre. Ifølge Aronsen er det usikkert om Brenne rekker kampen mot Tromsø.

LES INNSPILL PÅ DT+: Det eneste Sørum vil er å lykkes i Godset

Håper på Storflor

Øyvind Storflor skal imidlertid være i bedring, og Aronsen vil ikke utelukke at han kan bli aktuell til lørdagens oppgjør på Marienlyst. Mounir Hamoud har også slitt med ryggen en stund, og sto over mot Rosenborg. Han føler seg bedre og håper å være tilbake mot Tromsø.

I tillegg til disse er Enock Kwakwa ute i seks-sju uker grunnet en seneavrivning i låret, mens reservekeeper Hermann Rhodén må stå av de neste to månedene etter en kraftig overtråkk. Spesielt det siste skaper store utfordringer for Godset.

Lars Stubhaug har riktignok sagt at han kan bidra innimellom, men bak ham er det tynt. Mot Rosenborg måtte derfor keepertrener Thomas André Ødegaard sitte på benken. Det er en kriseløsning som Godset selvsagt ikke er komfortable med. Tredjekeeper Borger Thomas er leid ut til Drammen FK, mens guttelandslagskeeper Eirik Johannessen, som har proffkontrakt med SIF, er ute for sesongen med beinbrudd.

SE VIDEO: Høydepunkter fra SIF-RBK (artikkelen fortsetter under videoen)

Snur hver stein

Lars Sætra er også på skadelisten. Han fikk en strekk på baksiden av låret før ferien, og er ute i ytterligere to-tre uker.

Fysioterapeut David Aronsen sier at det medisinske teamet snur hver eneste stein for å finne ut hva alle skadene skyldes. Før Rosenborg-kampen var også Lars-Christopher Vilsvik og Jørgen Horn usikre grunnet plager i henholdsvis rygg og hofteleddsbøyeren, men de kom gjennom 90 minutter uten å få nye problemer.

– Nå skal vi sette oss ned og finne fornuftig progresjon videre på skadene, sier Aronsen.

I går var det kun seks spillere i A-stallen som trente fotballen. Resten drev enten restitusjon etter Team SIF-kamp i går eller trente alternativt. Abdisalam Ibrahim og Stefan Johansen har fått noen dager fri etter en hektisk periode.

LES OGSÅ: Så mye kan Godset-stallen være verdt

Artikkeltags