Slik var spillet om Marvin

Marvin Ogunjimi var langt nede da han fikk beskjeden om at overgangen til Strømsgodset kollapset.

Marvin Ogunjimi var langt nede da han fikk beskjeden om at overgangen til Strømsgodset kollapset. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Brutte løfter, intern maktkamp og spansk sabotasje. Drammens Tidende kan i dag avsløre hva som skjedde i kulissene da signeringen av Marvin Ogunjimi kollapset.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: Sommeren 2011 ble 26-åringen fra Mechelen solgt til Mallorca for 30 millioner kroner. Han var på toppen av karrieren, men oppholdet på ferieøya har utviklet seg til å bli et personlig mareritt for Marvin Ogunjimi.

Den tidligere belgiske landslagsspissen har knapt fått spille, og Mallorca har heller ikke oppfylt betingelsene i kontrakten – i følge hans norske agent Remi Wulff.

Spissen har vært på tre mislykkede låneopphold i hjemlandet, men nå skulle han altså få lov til å reise. For godt. Og vederlagsfritt. Toårsavtalen med Strømsgodset var signert. Partene var enige. Papirene var klare. Garantien var gitt. Muntlig og skriftlig. Marvin var klar for å dra på boligjakt i Drammen sammen med sin gravide kone og fem år gamle sønn.

Det eneste som manglet var at Real Mallorca terminerte Marvins kontrakt (til sommeren 2015).

Offer for maktkamp

Drammens Tidende sitter på dokumenter som viser at Real Mallorcas advokat garanterer at kontrakten skal termineres senest torsdag 27. mars. I en epostkorrespondanse mellom Marvin Ogunjimis advokat og Mallorcas advokat fra onsdag 26. mars, skriver sistnevnte at klubben aksepterer at avtalen termineres - og at dette ikke ville by på noen problemer.

Men det har det som kjent gjort. Mallorca satte seg plutselig helt på bakbeina. Og nå sitter både Strømsgodset og Marvin Ogunjimi igjen med skjegget i postkassa.

I Mallorca har det pågått en maktkamp i flere måneder. Den belgiske spissen har dessverre blitt en liten brikke i et stort og tilsynelatende skittent spill. I Mallorca er det to fraksjoner som jobber mot hverandre. Deler av styret valgte å sabotere overgangen for å sette den nye presidenten i dårlig lys.

LES OGSÅ: - Skjønner at folk er skuffet

Taper 7 mill.

Mandag var styret samlet i mange timer, men de klarte ikke enes om å la spilleren gå. Styret var ikke villig til å diskutere noe – ikke engang forslag om et overgangsbeløp.

- Til og med presidenten og den nye sportsdirektøren jobber mot hverandre. Det er litt av et vepsebol, sier Marvin Ogunjimis agent Remi Wulff til Drammens Tidende, og legger til:

- Det har vært en skitten kamp der Marvin har vært ballen.

Han mener det var umulig å forutse denne dramatiske utviklingen på forhånd. Wulff finner det helt uforståelig at økonomisk skakkjørte Mallorca, på nivå to i Spania, velger å beholde spilleren.

- Det var i Mallorca sin interesse at kontrakten ble terminert. De taper 900.000 euro (7,4 millioner kroner) i lønnsutgifter for en spiller de ikke får brukt. Dette var godkjent av alle, mener en oppgitt Wulff.

LES OGSÅ: Horn fortsatt usikker

Sa fra seg lønn

Spanske medier hevdet mandag at Marvin Ogunjimi og hans nederlandske advokat har kommet med krav om kompensasjon på 30.000 euro til Mallorca for å akseptere fristillelse av kontrakt. Dette avviser både Wulff og Godsets sportssjef Jostein Flo.

Marvin var villig til å si fra seg mange millioner for å komme til Strømsgodset – og få orden på karrieren igjen. Hans årslønn i Mallorca var meget høy etter norsk målestokk.

Drammens Tidende har vært i kontakt med tidligere sportsdirektør i Real Mallorca, Damon Marc. Han fikk sparken for noen måneder siden på grunn av den interne maktkampen mellom aksjeholderne, men har likevel assistert klubben i akkurat denne overgangen.

LES OGSÅ: Fotballflagg på brua et populistisk knefall

- En stor skam

Damon Marc kjenner Marvin godt, og mener Mallorca burde tatt menneskelige hensyn i denne saken. Han er lei seg på spillerens vegne.

- Spilleren er blitt et offer og det er en stor skam, sier Marc.

Han har tidligere jobbet for Mallorca i ni år. Overfor Drammens Tidende antyder den tidligere sportsdirektøren at det likevel kan være et håp for Marvin Ogunjimi og Strømsgodset.

- Det kan hende det finnes en annen mulighet, slik at han likevel kan reise til Norge. Jeg skal ha et møte med min kollega senere i dag, men saken er egentlig ute av mine hender, sier Damon Marc.

Drammens Tidende var vært i kontakt med Mallorcas advokat som ga den skriftlige garantien, men han ønsker ikke å kommentere saken. Han henviser til klubbledelsen, men de har ikke besvart avisens henvendelser.

LES OGSÅ: Ingen nye spillere til Godset

Må vente til 1. juli

Det mest sannsynlige er likevel at Marvin må bli værende i Mallorca til det internasjonale overgangsvinduet åpner 1. juli. I Norge åpner det 15. juli. Men spille får han ikke. Det virker ikke engang som han skal trene med Mallorca.

Dersom Real Mallorca faktisk terminerer kontrakten vil Marvin Ogunjimi være en såkalt fri agent.

I visse tilfeller kan Norges Fotballforbund gi dispensasjon for overganger utenfor vinduet, men terskelen er svært høy.

- Dispensasjonsåpningen praktisere strengt i Norge. Det skal veldig mye til, sier fagansvarlig i Norges Fotballforbund, Stein Pedersen.

De fleste saker går på at klubben har en eller flere keepere skadet. På de ti siste årene har NFF kun gitt én dispensasjon til en utespiller.

LES OGSÅ: Gustav Wikheim dominerte i serieåpningen

Flo har gitt opp

Godsets sportssjef Jostein Flo ante ugler i mosen et stykke ut i forrige uke. Da sjekket han opp andre spissalternativer, selv om Marvin hele tiden var førstevalget. To av spissene de vurderte var Celtic Anthony Watt (utleid til Lierse) og Bassel Jradi fra FC Nordsjælland.
.

Men spissjakten rant ut i intet. Primært av økonomiske årsaker.

- Vi gjorde det vi kunne, men det lot seg ikke løse med penger, forståelse eller menneskelige hensyn. Veldig synd. Marvin er en god spiller. Det var han vi ønsket, sier Flo.

LES OGSÅ: Godset-keeper reiste seg etter tabbestart

Aldri opplevd lignende

Han har aldri opplevd lignende dramatikk i en overgangssak.

- Tidenes tumulter. Dette var et ekstremtilfelle, sier Flo.

Han har gitt opp håpet om at Ogunjimi skal komme til Godset nå – uavhengig av hva Damon Mark sier.

- Overgangsvinduet er stengt. Det går ikke, sier Flo.

Godset vil opprettholde kontakten med Marvin Ogunjimi. Kanskje gjør de et nytt forsøk igjen til sommeren.

LES OGSÅ: Her begraver han Godset-forbannelsen

Andre saker på dt.no:

47 tatt i UP-kontroller

Traktor sto i full fyr

Blottet seg for 6-åring
 

Artikkeltags