DRAMMEN: Vardø-gutten var også ønsket av Tromsø, men unggutten har nå bestemt seg for å fortsette karrieren i SIF. Johansen kommer til Drammen fredag for å sette navnetrekket på den nye avtalen. Angriperen slet med å spille seg til fast plass i Glimt sist sesong, men SIF mener at han har et stort potensial.

- Stefan Johansen er en spennende ung spiller, som ikke har slått helt gjennom. Vi håper at han skal ta det siste steget hos oss, sier SIFs sportssjef Jostein Flo.

Johansens kontrakt med Glimt utløp etter årets sesong, hvilket betyr at SIF slipper å betale overgangsbeløp.

LES OGSÅ: Tilbudt treårskontrakt

Offensiv spiller

19-åringen har bekledd åtte forskjellige posisjoner i Bodø/Glimt. I SIF er han kun aktuell for halvparten – primært fremover på banen. Johansen trives best som spiss eller offensiv midtbane, men kan også operere på begge kantene. Det er foreløpig uklart hvilken rolle han skal dyrkes i Strømsgodset.

- Stefan er først og fremst en offensiv spiller, sier Flo.

Henter ikke flere spisser

Med signeringen av Stefan Johansen og Lillestrøm-spissen Colin N`Kee, og ikke minst kontraktsforlengelsen med Ola Kamara, er Strømsgodset i første omgang fornøyd med bemanningen på spissfronten.

Klubben har ingen umiddelbare planer om å hente inn en etablert toppspiss. Nå settes alle kluter til for å beholde Jo Inge Berget og midtbanestrateg Jason Morrison, samt å forlenge kontrakten med Fredrik Nordkvelle.

- Det er det vi prioriterer nå. Men hvis vi ikke klarer å beholde Jo Inge og Jason så må vi gjøre noe, sier Jostein Flo.