Tapt for Godset

Alfred Sanko er ferdig i Strømsgodset.

Alfred Sanko er ferdig i Strømsgodset. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Alfred Sankoh fortsetter karrieren i den tyrkiske klubben Şanlıurfaspor.

DEL

DRAMMEN: 23-åringen var nylig i Tyrkia for å sluttføre forhandlingene. Sankoh bekrefter i en SMS overfor Drammens Tidende at avtalen nå er i boks. Han har undertegnet en treårskontakt med den tyrkiske klubben.

– Alfred er tapt for SIF. Vi prioriterer lønnsstruktur fremfor enkeltspillere, sier SIFs sportssjef Jostein Flo.

Şanlıurfaspor spiller på nivå to i Tyrkia, men satser hardt på å rykke opp. Alfred Sankoh har søkt seg utenlands i flere sesonger, og i vinter takket han nei til tilbud om forlengelse med Strømsgodset. Unggutten fra Sierra Leone har likevel spilt fast hele sesongen, og derfor valgte Godset å gi ham et nytt tilbud i sommer. Innholdet var nesten identisk med det han avslo i vinter, og Sankoh så ingen grunn til å gå videre med forhandlingene.

Det er med et tungt hjerte midtbanespilleren forlater Strømsgodset og Drammen.

- Det føles ikke bra, fordi de utviklet meg. Men sånn er fotballen, sier Alfred Sankoh til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Ute i tre uker

Det har vært snakk om interesse fra Odd Grenland, danske Brøndby og klubber i Romania, men nå fortsetter Sankoh altså karrieren i Tyrkia. Hans nye hjemby  Şanlıurfa har en halv million innbyggere og ligger sørøst i landet - ikke langt fra grensen til Syria.

Han kom til Strømsgodset fra 3. divisjonsklubben Ullern i 2008 og fikk til sammen 74 kamper i den blå drakten.

Alfred Sankoh er den andre midtbanespilleren som forlater serielederen nå i sommer. For noen uker siden utløp leieavtalen med Manchester Citys Mohammed Abu, men Godset agerte raskt og sikret seg i stedet Abdisalam Ibrahim på lån fra samme klubb. Han er spilleklar for Strømsgodset 1. august.

Her kan du se hvordan Alfred Sankoh har gjort det på spillerbørsen. 

LES OGSÅ: Vant med ni mann

Artikkeltags