Tynt på første trening

Bildet er tatt under en trening.

Bildet er tatt under en trening. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var tynt i rekkene da Strømsgodset gjennomførte årets første fellestrening på Gulskogen.

DEL

DRAMMEN: Fjorårets serietoer får fire treninger i beina her hjemme før de setter seg på flyet til Gran Canaria søndag ettermiddag.

På ferieøya skal Godset delta i Maspalomas Cup, og tirsdag kveld står det sveitsiske topplaget FC Lausanne på motsatt banehalvdel. To dager senere blir det enten nederlandsk eller finsk motstand i form av henholdsvis FC Twente eller HJK Helsinki.

15 spillere

På årets første trening var det 15 spillere til stede, inkludert nykommer Thomas Lehne Olsen (eks Ham-Kam) og Manchester Citys Abdisalam Ibrahim. Sistnevnte er på det nærmeste klar for en ny leieavtale.

- Vi ordner papirene fredag. I første omgang blir Abdi fram til sommeren, men intensjonen er at avtalen gjelder ut sesongen, sier sportssjef Jostein Flo.

«Abdi» Ibrahim blir med Godset til Gran Canaria.

LES OGSÅ: Johansen ut - Horn inn

«Låner» MIF-spiller

Det gjør også Mjøndalens Anders Karlsen (22) og Nybergsunds midtbanetalent Erik Brenden (18).

Godset har invitert begge til kanariøyene fordi de sliter med en tynn tropp. Kvartetten Anders Ågnes Konradsen, Lars-Christopher Vilsvik, Kim Andrè Madsen og Jørgen Horn er alle opptatt med landslagsspill for Norge i Sør Afrika, mens førstekeeper Adam Larsen Kwarasey er i Dubai, der han og Ghana forbereder seg til Afrikamesterskapet.

- Vi har ingen intensjon om å stjele spillere fra MIF

I tillegg er Stefan Johansen uaktuell for kamp på Gran Canaria etter at han tråkket over i ferien, og følgelig måtte melde forfall til landslagstroppen som reiser til Sør Afrika i morgen tidlig.

LES OGSÅ: Her er SIFs treningskamper

- Ingen intensjon om å stjele

Både Karlsen og Brenden kommer til å få spilletid på Gran Canaria, og nye dører kan åpne seg dersom de imponerer. Anders Karlsen er god kamerat av Anders Ågnes Konradsen og Stefan Johansen.

- Vi har ingen intensjon om å stjele spillere fra MIF, understreker Jostein Flo.

- Vi er veldig glad for at de sa ja til henvendelsen, og vi mener dette er hyggelig både for MIF, spilleren selv og oss, tillegger sportssjefen.

LES OGSÅ: Settes under press

Vil bedre forholdet

MIF-trener Vegard Hansen innrømmer at de måtte gå noen interne runder før de aksepterte henvendelsen. Det er alltids en risiko at Karlsen imponerer så mye at SIF vil hente ham permanent. 22-åringen har kontrakt ut inneværende år.

- Vi sa ja til henvendelsen fordi vi ønsker å bedre forholdet mellom MIF og SIF

- Vi sa ja til henvendelsen fordi vi ønsker å bedre forholdet mellom MIF og SIF, forklarer Hansen.

LES OGSÅ: Deila kåret til Årets navn

- Fin gest

Det har vært litt anspent mellom klubbene etter saken med Truls Garmo Johansen, og nå håper man at denne spillerutvekslingen kan bidra til å bedre tonen mellom naborivalene.

- En fin gest av Mjøndalen, og det er ingen baktanke fra oss ved dette, bedyrer Bjørn Petter Ingebretsen.

Han så Karlsen i 20 kamper forrige sesong, og mener at to kamper i Maspalomas Cup ikke avgjør om SIF vil foreta seg noe mer konkret.

LES OGSÅ: Sørum åpner for SIF-spill

19 disponible spillere

Strømsgodset reiser til Gran Canaria med 19 disponible spillere, hvorav tre keepere. Grunnet de mange forfallene føler klubben at det var helt nødvendig å hente inn et par eksterne for å unngå at belastning på enkeltspillere blir for stor så tidlig på året.

- En fin gest av Mjøndalen, og det er ingen baktanke fra oss ved dette

Erik Brenden anses som en talentfull midtbanespiller. 18-åringen har allerede rukket å runde 40 kamper for Nybergsund. I fjor høst var han med Molde under Champions League-turneringen for juniorlag.

- Erik er en spennende type som mange klubber er ute etter, sier Flo.

LES OGSÅ:Godset er nest mest omtalt

Ny trener

Godset gjennomførte en meget rolig økt på Gulskogen i dag. Deler av treningen ble ledet av den nye fysiske treneren Jørgen Ingebrigtsen. Han er utdannet idrettsfysiolog og har tidligere jobbet i Bodø/Glimt. Ingebrigtsen har også tatt den nest høyeste trenerutdannelsen i det europeiske fotballforbundet (UEFA).

- Vi har manglet litt av den kompetansen som Jørgen har etter at Bård (Homstøl) forsvant fra klubben, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Ansettelsen av Ingebrigtsen innebærer samtidig at BP Ingebretsen får en litt annen rolle. Han skal nå jobbe tett sammen med sportssjef Jostein Flo, reise rundt som speider, samt delta på treningsøkter med både A-laget og juniorlaget.

- De har trent godt

Godset-spillerne har for øvrig ikke ligget på latsiden i juleferien. Spillerne er blitt utstyrt med pulsklokker, som viser at alle har gjennomført egentreningen tilfredsstillende.

- De har trent godt og kommer hjem i meget god form

- De har trent godt og kommer hjem i meget god form, sier Ingebretsen.

Ronny Deila glimret med sitt fravær på årets første økt. Hovedtreneren er imidlertid tilstede på morgendagens trening.

Artikkeltags