Gå til sidens hovedinnhold

Vil lære mer av Klopp

Artikkelen er over 7 år gammel

Jürgen Klopp har gjort underverker med Borussia Dortmund. Etter sesongen håper Godset-trener Ronny Deila å få en bit av suksessoppskriften.

DRAMMEN: Deila mener Dortmund er den internasjonale toppklubben som ligner mest på Strømsgodset. Tyskerne er flinke til å hente unge, sultne talenter for en billig penge og utvikle dem til verdensspillere på forbløffende kort tid.

Det er også klare likhetstrekk på spillestil. Klopp forfekter hurtig spill i lengderetning, viktigheten av aggressivt press og gjenvinning høyt i banen og han er ikke redd for å sende mange spillere i angrep.

- Jeg har stor respekt for hva de har fått til i Dortmund, sier Deila.

Karismatiske Jürgen Klepp førte Dortmund til to strake seriemesterskap i 2011 og 2012. Forrige sesong slo de ut Real Madrid i semifinalen i Mesterligaen, men Bayern München ble for sterke i finalen. Klopp har gjort suksess med fantastisk underholdende og energisk fotball, og løftes – helt fortjent – fram som en av verdens beste og mest moderne fotballtrenere. Onsdag forlenget han kontrakten med Dortmund til 2018. Fullfører Klopp den har han vært i klubben i hele ti år.

LES OGSÅ: Godset dropper Stengel

Dortmund-besøk

Nå vil Ronny Deila lære mer av sitt store trenerforbilde. Derfor reiser Godset-treneren på studietur til Dortmund så snart sesongen er ferdigspilt – og forhåpentligvis kronet med et seriegull.

- Jeg har mange spørsmål som jeg ønsker svar på. Jeg ønsker å vite mer om hvordan de bygger opp spillerne og får de klare å spille topp internasjonal fotball på så kort tid, sier Deila.

Mange vil påstå at det også er like personlighetstrekk mellom Deila og Klopp – foruten fotballfilosofien. Begge er lidenskapelige følelsesmennesker som vet å by på seg selv. De besitter karisma, de utstråler masse positiv energi og de smiler. Ofte.

SJEKK SPILLERBØRSEN HER

Sammenlignes med Klopp

Fotballjournalisten Michael Yochin publiserte onsdag en artikkel på nettsiden til sportskanalen ESPN der han sammenligner de to trenerne. Artikkelen, som er en ren hyllest av Deila, har fått ganske stor oppmerksomhet her hjemme.Det blir gjerne slik når utenlandske fotballfolk ser til lille Norge – og attpåtil skryter hemningsløst.

Yochin utroper Deila til en av Europas største trenertalenter.

- Veldig hyggelig at det vi gjør setter spor, sier Deila.

Han hadde ikke fått med seg artikkelen da Drammens Tidende gjorde ham oppmerksom på den. Men det er lett å se at Deila liker sammenligningen.

- En vanvittig anerkjennelse. Det er kjempegøy å bli satt i en slik sammenheng. Men jeg føler meg ikke akkurat som en Klopp, det er helt sikkert, smiler Deila.

Samtidig ser han klare likhetstrekk mellom Strømsgodset og Borussia Dortmund.

- Våre styrker er veldig likt det Dortmund driver med, men vi må skjønne at det er på et helt annet nivå, understreker Deila.

LES OGSÅ: Festbremsen Flo

Drar til Liverpool

De siste årene har 38-åringen fra Porsgrunn vært mye utenlands for å tilegne seg ny kunnskap. Utviklingsorienterte Deila har blant annet besøkt Manchester City, Barcelona, Espanyol og Ajax – for å nevne noen klubber. Nå skal han ikke bare til Dortmund, men også Liverpool og franske Rennes.

- Jeg har veldig sansen for hvordan Liverpool jobber. De har brukt tid på å bygge opp et grunnspill som er veldig bra, og de rekruttere også yngre spillere fordi de ikke har råd til å kjøpe de aller beste, sier Ronny Deila.

Han liker fotballfilosofien til Liverpool-manager Brendan Rodgers, og var meget imponert over den nordiren utrettet i en liten klubb som Swansea. Besøket til Anders Konradsens klubb Rennes skjer sammen med alle trenerne i Godset. Han gleder seg til å høre hvordan franskmennene jobber med å få fram unge spillere.

- Rennes er kåret til verdens fjerde beste spillerutviklingsklubb, sier Deila.

SE GAMLE GODSET-BILDER HER

Linkes til Djurgården

Suksessen i Godset har medført at Deila er blitt linket til andre norske klubber. Denne uken ble han for første gang satt i forbindelse med en utenlandsk klubb. Svenske Djurgården har Deila på sin liste over potensielle arvtagere etter Per-Mathias Høgmo. Godset-treneren har fått med seg interessen fra Djurgården, men avviser at han hørt noe fra svenskene.

LES OGSÅ: På radaren til Djurgården

- Når man gjør det bra er det naturlig at spillere og trenere blir interessante for andre klubber. Det gjelder også de andre i trenerteamet. Det er en anerkjennelse for hele klubben.

- Hva tenker du om Djurgården?

- Jeg har ikke tenkt så mye over det. Jeg kjenner ikke til Djurgården i det hele tatt. Det er ikke en uvant situasjon for meg å bli linket til en annen klubb, men som jeg har sagt tusen ganger før: Hvis jeg skal gjøre noe så må det føles riktig. Det må være et riktig steg i karrieren min.

- Er Djurgården et riktig steg?

- Jeg kjenner ikke noe til dem. Det blir bare spekulasjoner.

LES ALLE GODSET-SAKENE HER

Kommentarer til denne saken