DRAMMEN: Tidligere i dag ble det kjent at Strømsgodset jobber med å få på plass en ny midtstopper. Etter hva Drammens Tidende erfarer er det snakk om Kjetil Wæhler. Det skal dreie seg om en avtale ut 2014-sesongen, med opsjon på ytterligere en sesong. Wæhler har kontrakt med IFK ut året.

I forrige uke overrasket Godset stort da de dro opp fotballpensjonisten Sead Ramovoc av hatten. Det vil også vekke en viss oppsikt i fotball-Norge dersom seriemesteren nå signerer 38-åringen Kjetil Wæhler.

Sportssjef Jostein Flo har ikke vært tilgjengelig for en kommentar i kveld. Kjetil Wæhler har heller ikke besvart henvendelser fra Drammens Tidende.

SE VIDEO AV WÆHLER-SCORING FOR VÅLERENGA:

 

Ønsker en ledertype

Grunnet usikkerheten rundt ryggskadede Kim Andrè Madsen og Jørgen Horn ønsker Godset å ha inn en verbal ledertype i midtforsvaret. Kompromissløse Wæhler passer definitivt den beskrivelsen. Han besitter også duellstyrke som Godset trenger bak der. Baklengsmålene har formelig rent inn i oppkjøringskampene.

Men i stillingsinstruksen til en Godset-stopper står det også at vedkommende skal være god i frispillingsfasen – altså med beina. Pasningskvaliteten har ikke vært Wæhler styrke opp gjennom årene, men akkurat nå er behovet for en rutinert ledertype åpenbart større.

Masse erfaring

Kjetil Wæhler har sekken full av erfaring etter en lang karriere som startet i Lyn tilbake i 1992. Oslo-gutten spilte seks sesonger for Vålerenga på 2000-tallet, før han reiste til danske Aalborg i 2008. Her fikk han 94 kamper fordelt på fire sesonger.

For to år siden gikk Wæhler noe overraskende til IFK Göteborg, og veteranen har fått en indian summer på Gamla Ullevi. Wæhler har tidvis vært meget solid for blåhvitt. I fjor ble han sågar cupmester med IFK.

Den svenske klubben signerte nylig Gustav Svensson fra ukrainske Tavrija Simferopol. Den tidligere IFK-spilleren er tiltenkt en rolle i midtforsvaret ved siden av kaptein Mathinas Bjärsmyr. Det kan åpne for exit Wæhler.

Kjetil Wæhler står med 32 A-landskamper for Norge. Den siste kom mot Makedonia på Ullevaal i fjor sommer. Da brakk han kragebeinet.

38-åringens storebror Thomas spilte for øvrig 149 kamper for Strømsgodset fra 1998-2003.

Ogunjimi signerer

Strømsgodset signerer også den belgiske spissen Marvin Ogunjimi. Han har bestått legesjekken, og er enig med drammenserne om en toårskontrakt. Ogunjimi kommer gratis fra Mallorca – tre år etter klubben kjøpte ham for 30 millioner kroner fra Genk.

26-åringen blir offisielt klar for seriemesteren fredag. Det betyr trolig at han kan være med i troppen til seriepremieren mot Start.

DISKUTÉR SERIEÅPNINGEN HER: