Lars Sætra debuterer fra start for SIF

GLAD DEBUTANT. Lars Sætra debuterer fra start for Strømsgodset mot Aalesund i morgen. Han fikk beskjed før gårsdagens trening, og var naturlig nok i perlehumør under økten. Her sammen med ungguttene Muhamed Keita (t.h.) – for anledningen iført en buff over hodet – og Ole Christian Kristiansen (t.v.) og Mads Rygsether.
Foto: Magne J. Nilsen

GLAD DEBUTANT. Lars Sætra debuterer fra start for Strømsgodset mot Aalesund i morgen. Han fikk beskjed før gårsdagens trening, og var naturlig nok i perlehumør under økten. Her sammen med ungguttene Muhamed Keita (t.h.) – for anledningen iført en buff over hodet – og Ole Christian Kristiansen (t.v.) og Mads Rygsether. Foto: Magne J. Nilsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Han er oppvokst 250 meter fra SIF-huset og har alltid drømt om å spille for klubbens A-lag. I morgen er målet nådd for Lars Sætra (18).

DEL

DRAMMEN: Den beskjedne lysluggen fra Gulskogen starter sin aller første kamp i Tippeligaen mot Aalesund i morgen. Sætra erstatter suspenderte Vidar Riseth (37) i midtforsvaret, og han blir dermed den første ektefødte Strømsgodset-gutten siden Kenneth Karlsen som debuterer fra start. Det skjedde tilbake i 1992.

– Jeg har spilt i Strømsgodset siden jeg var liten. Målet har hele tiden vært å komme på A-laget, forteller Sætra.

Han fikk sine første A-lagsminutter på tampen mot Fredrikstad i slutten av september. Men i morgen kommer selve ilddåpen mot cupfinalist Aalesund.

– Jeg håper det blir en morsom opplevelse, sier Sætra, som er sønnen til den tidligere Åssiden-kjempen Roar Sætra.

Spennende spiller

Hard jobbing, riktig fokus, tålmodighet og en gode dose talent er nøkkelfaktorer som gjør at Lars Sætra løper ut på Color Line stadion i morgen.

– Jeg har utviklet meg mye det siste året. Det har gått fort i svingene, sier Sætra.

For et halvt år siden var det ikke mange SIF-supportere som engang hadde hørt om denne 18-åringen. Inkludert Jostein Flo.

Men på kort tid har sportssjefen fått klokkertro på Lars Sætra. I så stor grad at han faktisk har skrevet to proffkontrakter med gutten på noen få uker. Nå er Sætra bundet opp på langtidsavtale, og det er Flo glad for.

Han tror Gulskogen-gutten kan slå gjennom allerede neste sesong.

– Han er en ufattelig spennende spiller. Vi har hatt litt mangler i laget når det gjelder fysikk og luftstyrke. Der har Lars ekstreme ferdigheter. Han ruver voldsomt i lufta og er på mange måter en atlet, sier Flo.

Hangeland-kopi

At gutten er oppvokst noen langpasninger fra SIF-huset er bare som bonus å regne.

– Kjempekjekt at vi kan få fram slike lokale spillere, fastslår Flo.

Trener Ronny Deila ser en lys fremtid for Lars Sætra i SIF. Og han er ikke snau i sin karakteristikk av stoppertalentet. Deila mener at Sætra minner mye om landslagskaptein Brede Hangeland.

– Lars har ekstremt spisskompetanse og enorm rekkevidde i lufta. En slik type har vi lett etter. Lars er en spiller som er veldig god på dødballer, og han har scoret fem-seks mål på den måten for Team SIF i 2. divisjon denne sesongen. Men i tillegg til dette har Lars en veldig ro med ballen. Han har god nærteknikk og slår gode pasninger. Lars minner meg mye om Brede Hangeland. Jeg har selv spilt sammen med Brede i Viking, og jeg ser mange likhetstrekk mellom de to, sier Deila.

PS. Lars Sætra er i startgropen av sin karriere. SIF har også noen spillere i andre enden av skalaen. Ousman Nyan (34) og Vidar Riseth (37) gjennomførte karrierens siste treninger på Marienlyst i går. Begge skal som kjent legge fotballskoene på hylla etter sesongen.

Artikkeltags