DRAMMEN: Som Drammens Tidende skrev i går bestemte Strømsgodset seg for å gi 250.000 kroner av overgangspengene de fikk for Martin Ødegaard til 16-åringens moderklubb, Drammen Strong – noe de ikke var forpliktet til.

Tidligere har Ødegaard selv gitt klubben til sammen 100.000 i prispenger som en takk etter at han vant to talentpriser.

Dermed sitter Drammen Strong igjen med en belønning på 350.000 kroner etter å ha fostret opp et av verdens største fotballtalenter.

BAKGRUNN: Slik skal Martin-arven forvaltes

Avgjøres i neste uke

– Det har vært mye jubel. Dette er mye penger for en liten klubb som Drammen Strong, forteller leder av fotballgruppa, Tommy O. Simonsen.

Mens prispengene fra Ødegaard har gått til hele klubben, er de 250.000 kronene fra SIF rettet direkte til fotballgruppa.

Simonsen forteller at Strong skal avgjøre hva som skal gjøres med pengene i et styremøte i neste uke.

– Dette er midler som vil komme ekstremt godt med, både til utstyr og til vedlikehold av kunstgresset på Kjappen, sier Simonsen, som legger til at beløpet er i en størrelsesorden som gjør at klubben tenke lenger enn bare å dekke driftskostnader.

LES OGSÅ: Martin og SIF er ekte vare

– Ikke vår fortjeneste

At Ødegaard nå er i Real Madrid er naturligvis noe alle i klubben er svært stolte av.

– Om noen år kan vi klype oss i armen og si at vi var der da det begynte.

Selv om Ødegaard tok sine første overstegsfinter på Kjappen ønsker imidlertid ikke Strong å ta æren for at drammenseren har kommet så langt som han har gjort.

– Martin startet jo i Strong, men det er Hans Erik som skal ha æren for utviklingen hans.

– Vi har ikke bidratt til dette, så det at de tenker på oss er vi veldig takknemlige for.

– Han har jo vært innom Kjappen, og han er fortsatt den han alltid har vært. En person vi alle ser opp til.

Etter å ha hatt pappa Hans Erik som trener i Strong gikk Ødegaard til Strømsgodset som 11-åring.

Likevel er det ingen tvil om at det gror godt på Kjappen. Jørgen Oland, som nå er i A-lagstroppen til Strømsgodset, var også i Strong med Ødegaard.

– Det kommer garantert flere talenter fra Strong, men om det er flere som drar til Real Madrid er vel usikkert, ler Simonsen.

– Men at vi får se flere Strong-spillere i Strømsgodset, det er jeg sikker på, og det er først og fremst fordi SIF ønsker å delta i utviklingen i klubbene for å få det til å skje.

LES OGSÅ: - Hadde ikke vært bra å bo der alene