NEDRE EIKER: - Dette er absolutt et oppsiktsvekkende resultat, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen. Hansen mener kampen er noe av det aller beste han har sett fra de brunkledde.

- Førsteomgangen var helt fantastisk. Vi stiller vårt beste mannskap og kjører over Tippeliga-laget Strømsgodset, sier Hansen.

Det var et tydelig svekket SIF lag som gjestet Mjøndalen stadion lørdag. Godset stilte med George Swan, Louis Hutton, Enock Kwakwa og Bismark Adjei-Boateng fra start. Alle fire kom til klubben i starten av uka. 

- Det var litt som forventet egentlig. Mange nye spillere og mange unge spillere så vi skjønte at det ble tøft. Vi klarte heldigvis å heve oss i 2. omgang, sier SIFs Kim André Madsen, som var kaptein i Alexander Aas sitt fravær. 

SE BILDER FRA KAMPEN HER!

De var Strømsgodset som åpnet kampen best, men etter at Knut Rønningene sendte Mjøndalen i ledelsen etter 22 minutter, var det bare ett lag på banen resten av omgangen. Stian Ohr doblet ledelsen fem minutter før pause etter et innlegg fra Sverrir Hilmar Gunnarsson.

To på to minutter

I løpet av førsteomgangs siste to minutter la Bjarne Kortgaard Ingebretsen på til både 3-0 og 4-0, som var resultatet til pause. Mjøndalens kaptein var fornøyd med 5-2 over erkerivalen. 

- Vi må ikke la oss lure av dette, for det var en treningskamp, men i dag spilte vi veldig bra. Vi var flinke til å skaffe oss rom og variere, sier Ingebretsen. 

At andreomgangen ikke ble like god bryr ikke Ingebretsen seg så mye om. 

LES OGSÅ: – Laget er min kjæreste

- Det er naturlig at det blir litt rotete med så mange bytter, men det er fint at vi slipper til så mange unggutter, påpeker 24-åringen. 

Det startet bra for bruntrøyene også i andreomgang. Bare to minutter var spilt da Kim André Madsen satt ballen bak egen keeper fra 15 meter. Etter dette skjedde det lite på Mjøndalen stadion før Peter Kovacs ble felt av Rhett Bernstein innenfor Mjøndalens 16-meter etter 70 minutter. Straffesparket satte Kovacs selv.

Bare fem minutter senere scoret Kovacs sitt andre for dagen, da han ekspederte et innlegg fra Razak Nuhu i lengste hjørne. 

LES OGSÅ: Endelig tilbake for SIF

Skal slå Hønefoss

Etter storseieren mot Strømsgodset ser Mjøndalen nå frem mot cupkampen mot Hønefoss på onsdag. Der har de gode muligheter, ifølge Vegard Hansen. 

- Vi vinner nok ikke 5-2 mot Hønefoss, men vi er helt klart i stand til å slå de på hjemmebane, sier Hansen. 

Det er kapteinen hans helt enig i. 

- Spiller vi opp mot det vi presterte i dag, skal Hønefoss få det tøft på onsdag, sier Ingebretsen. 

LES OGSÅ: Elabdellaoui enig med City