STRØMSGODSET: Denne vinteren er Lier-gutten blitt en av de mest ettertraktede spillerne i 1. divisjon, med konkret interesse fra blant annet Haugesund, Kalmar og Fredrikstad.

Fredrikstad forhandlet med MIF før jul, men det siste budet på 315.000 kroner ble avslått. Drammens Tidende vet imidlertid at østfoldingene ikke har gitt opp Mads Hansen, men nå kan de få konkurranse fra Strømsgodset.

– Mads er en god lokal spiller som har gjort det meget bra i MIF. Han er dessuten et fantastisk fin fyr, sier SIFs sportssjef Jostein Flo.

Avslo prøvespill

Strømsgodset har invitert Hansen med på den to uker lange treningsleiren til Malaga, men det tilbudet har 26-åringen avslått.

MADS HANSEN ER: YouTube-kongen

Ikke fordi han ikke ønsker å spille for klubben han forlot i 2003, men fordi han mener SIF-ledelsen bør vite hva han står for etter så mange sesonger i MIF.

– Det er absolutt smigrende å få tilbud om å bli med på treningsleir. Men det er viktig for meg å velge en klubb der det er gode utsikter for å få spilletid, og som virkelig ønsker meg – uten at jeg må dra på prøvespill først. Godset bør kjenne meg godt nok, sier Hansen, som har kontrakt med MIF ut 2011-sesongen.

SE HVORDAN MADS HANSEN GJORDE DET PÅ FOLKETS SPILLERBØRS

I vinter har han takket nei til flere forespørsler om prøvespill. Mads Hansen ser rett og slett ingen grunn til å reise rundt og vise seg fram så lenge det er konkret interesse fra flere klubber som vil hente ham usett.

For usikkert

MIF-strategen mener det ligger for mye usikkerhet i et slikt prøvespill, og frykter dessuten at det kan spolere sjansen andre steder hvis han reiser. Inkludert Fredrikstad.

– Jeg har ikke helt gitt opp Fredrikstad, innrømmer Hansen.

– Ingenting er sikkert med SIF, og hvis jeg drar på dette prøvespillet så kan døren lukkes andre steder. Den sjansen vil jeg ikke ta, fortsetter han.

LES OGSÅ: Mjøndalen avviste Haugesund-bud på Mads Hansen

– Du risikerer samtidig at SIF avslutter interessen for deg?

– Ja, dette blir gambling begge veier.

Ifølge Jostein Flo kommer ikke SIF til å skrinlegge Hansen selv om han takker nei til å bli med til Spania.

– Vi har fulgt Mads lenge, og ønsket å gi ham en sjanse. Det passet bra å se nærmere på ham i Spania, men vi får eventuelt se om vi får til noe senere, sier SIFs sportssjef.

Trener Ronny Deila snakket med Mads Hansen i går, og her bedyret han at interessen fra SIF er reell. Den regjerende cupmesteren vurderer nå om de skal gå i forhandlinger med MIF om et kjøp – uavhengig av prøvespill.

Hvis Fredrikstad forbereder et bud er det ikke sikkert SIF har tid til å vente til etter treningsleiren på den spanske solkysten.

Grønt MIF-lys

MIFs sportssjef Kenneth Karlsen har gitt Strømsgodset grønt lys til å prate med Hansen, og akseptert at kapteinen trener med drammenserne.

– Vi synes det bare er hyggelig at SIF er interessert i Mads, sier Karlsen.

Han påpeker at MIF neppe hadde vært så samarbeidsvillig med en annen klubb. – Det blir litt annerledes med SIF. Selv om det ikke er noe formelt samarbeid mellom SIF og MIF så er det en naturlig kobling mellom klubbene. Dette er slik jeg mener det skal fungere, sier Karlsen.

PS.
Mads Hansen fikk én obligatorisk kamp for SIF s om innbytter i 2002, før han forlot klubben til fordel for Mjøndalen sesongen etter.