Gå til sidens hovedinnhold

Vil bruke Ødegaard-millioner

● Godset kjemper for å sikre seg tennishallen ● Har idrettens velsignelse

Artikkelen er over 6 år gammel

Strømsgodset har en importør av tyske luksusbiler som motstander i kampen om hallen som er på tvangssalg.

DRAMMEN: Tennishallen på Berskaug ble nylig lagt ut på tvangssalg med en prisantydning på 7,5 millioner.

Nå pågår en heftig budrunde. Etter det Drammens Tidende kjenner til, var høyeste bud i går på 9,7 millioner.

Eiendomsmegler Rune Sirnes hos Krogsveen har salget. Han vil ikke si hvor mange budgivere som er på banen, eller hva det høyeste budet lyder på.

LES OGSÅ: Hall på tvangssalg

Ødegaard-penger

Men sikkert er det i alle fall at Strømsgodset er på ballen.

Tom Saxegaard, styreleder i Strømsgodset Fotball AS, er veldig opptatt av at det er viktig at det fortsatt skal drives idrett i hallen.

– Jeg kan bekrefte at vi ønsker å kjøpe hallen. Dette er noe vi ønsker å bruke penger på. Det vil kun være utleie til idrettslige formål, sier Saxegaard og legger til:

– Vi ønsker å samarbeide med Drammens Tennisklubb, slik at de kan fortsette å være der. Vi skal legge til rette for litt tennis, litt fotball og annen type idrett i hallen.

Selskapet har hatt flere møter med idretten i Drammen, og har fått bekreftet at det er ønskelig at de kjøper hallen.

– Det er trist om hallen havner i hendene på utenbys eiere, sier Tom Saxegaard og mener dette vil være en av investeringene som Godset gjør med de såkalte Ødegaard-pengene.

LES OGSÅ: Bygger tennisbane på taket

Bilimportør vil investere

Mose Bali driver med import av tyske luksusbiler. Selskapet hans MB Consulting er registrert med adresse i Hokksund.

Bali er ikke særlig snakkesalig, men bekrefter at han ønsker å kjøpe hallen som en investering. Og Bali, som er tysk, forsikrer at det fortsatt skal spilles tennis i hallen hvis han trekker det lengste strået. Noe annet er helt uaktuelt.

– Det må være tennis der, slår han fast og viser til klare kriterier i prospektet.

LES OGSÅ: Rik på luksusbiler

– Litt betenkte

Johan Fr. Bruusgaard er leder i Stiftelsen Tennishallen Drammen. Han har ikke gitt opp håpet om at det en gruppering «tennisvennlige aktører» skal melde seg inn i budkampen, men det er ikke noe konkret slikt initiativ på gang.

Det er greit med Godset, men:

– Både tennis og fotball gjør at vi er litt betenkte.

Det dreier seg ifølge Johan Fr. Bruusgaard om et kapasitetsspørsmål.

– Tennisklubben må ha kapasitet og spilleflater for å kunne gi et kvalitativt godt tilbud. Hvis to tennisbaner forsvinner, setter det begrensninger, sier han.

LES OGSÅ: Sikrer videre satsing

Tennis vs. fotball

Strømsgodsets engasjement i budrunden skjer med Drammen Idrettsråds velsignelse.

– Du kan si det slik, ja. Vi ønsker lokal eier og at det fremdeles skal være idrett i hallen, sier daglig leder Oddvar Moen, og legger til: – Vi håper på mest mulig tennis.

For med Godset som eier, vil deler av hallen bli brukt til fotball. Spørsmålet er om én eller to av de fire tennisbanene skal tas.

Selv om to baner skulle bli borte, kan idrettsrådet leve med det, så lenge hallen ikke kommer på «ville hender», som Moen sier.

Salget blir en lang prosess, siden bud må til tingretten for endelig stadfesting innen seks uker. I den perioden kan det komme nye, høyere bud.

Kommersiell aktør?

Virksomhetsleder Sten Petter Aamodt i Vei, natur og idrett følger budkampen fra sidelinjen. Kommunen er opptatt av at det fremdeles skal spilles tennis i hallen.

- Vår bekymring er at det kommer inn kommersielle aktører, sier Aamodt.

Han peker på tre forhold som tilsier fortsatt tennisspill.

For det ene har Drammen Eiendom KF som grunneier en langsiktig festekontrakt med Stiftelsen Tennishallen Drammen om at det skal drives tennisaktivitet på eiendommen. Brudd på dette utløser innløsningsrett for kommunen.

For det andre er området regulert til idrettsformål, og for det tredje er tennisvirksomhet en forutsetning for spillemidlene som ble gitt til bygging av hallen. Tennishallen fikk 3,4 millioner i spillemidler.

Kommersielle aktører kan ikke stå som eier av et anlegg som har fått spillemidler.

I denne sammenheng kan også Strømsgodset Fotball AS bli vurdert som kommersiell aktør. Det blir i tilfelle opp til Kulturdepartementet å avgjøre. Hvis Godset ikke kan stå som eier, vil endret eierstruktur kunne være en løsning for å komme rundt spillemiddel-bøygen.

«Tohodet statstroll»

Om spillemiddel-reglementet tillater kun tennisvirksomhet i hallen, eller om annen idrett godtas, må også Kulturdepartementet avgjøre.

- Departementet vil vurdere om forutsetningene for spillemiddeltildelingen fortsatt er oppfylt etter at salget er gjennomført, forteller virksomhetsleder Aamodt.

Leder i Drammen Idrettsråd, Oddvar Moen er kritisk til det tohodete statstrollet i denne saken.

- Det er to statlige agendaer som står mot hverandre, sier Moen og viser til at på den ene siden prøver Skatt Sør, som har begjært tvangssalget, å få høyest mulig pris for hallen i en budkamp uten fokus på restriksjoner knyttet til spillemiddel-tilskuddet hallen har fått. På den andre siden sitter Kulturdepartementet med sine sterke restriksjoner nettopp på spillemiddel-aspektet ved et salg.

Kommentarer til denne saken