Enig med Hammarby

Lars Sætra takker snart Øyvind Storflor og Lars-Christopher Vilsvik for følget i Strømsgodset. Nå venter en ny og spennende tilværelse i Stockholm-klubben Hammarby.

Lars Sætra takker snart Øyvind Storflor og Lars-Christopher Vilsvik for følget i Strømsgodset. Nå venter en ny og spennende tilværelse i Stockholm-klubben Hammarby. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kun detaljer gjenstår før Lars Sætra (22) blir Hammarby-spiller.

DEL

DRAMMEN: Etter hva Drammens Tidende har grunn til tro er Godset-stopperen enig med Stockholm-klubben om en kontrakt. Han har ennå ikke signert papirene, men det skal kun være noen småting som gjenstår.

Gulskogen-gutten vil få et ganske betydelig lønnshopp hvis han velger Hammarby.

Lars Sætras avtale med Strømsgodset utløper 30. juni. Han har fått tilbud om forlengelse, men har takket nei. Nå fortsetter den ektefødte Godset-gutten etter alle solemerker karrieren i svensk fotball.

– Jeg vil ikke si så mye om det ennå. Ingenting er klart, men det må snart skje noe, sier 22-åringen.

LES MER: Hammarby ønsker Sætra

Fristelsen ble for stor

Sætras agent Tore Pedersen skriver i en SMS til Drammens Tidende at det «ikke er noe å kommentere ennå». Sportssjef Jostein Flo har ikke vært tilgjengelig for kommentar i denne saken.

Tidligere skrev Drammens Tidende at Lars Sætra var så godt som enig med Godset om forlengelse av kontrakten. Etter dette har han mistet plassen på laget, samtidig som Hammarby har kommet på banen med et konkret tilbud. Da ble fristelsen for stor for hjemmekjære Lars Sætra.

Unggutten er i en fase av karrieren der han trenger å spille regelmessig på høyest mulig nivå, og det ser ikke ut til at han får den muligheten i Godset. Kim André Madsen, Jørgen Horn og Marius Høibråten rangeres alle foran i stopperkøen.

LES OGSÅ: Fortsatt ikke enig med SIF

Debuterte på A-laget som 17-åring

Lars Sætra er den mest lokale av alle Godsets spillere, oppvokst i Stasjonsgata – en presis langpasning fra Gulskogen. Han har gått gradene i klubben, og debuterte på A-laget som 17-åring i 2009. Lysluggen har spilt 58 kamper for klubben i sitt hjerte. Han leverte en god innledning på sesongen i skadefraværet til nevnte Madsen og Horn, og det virket en stund som de oppløftende prestasjonene ville føre til at han forlenget Godset-karrieren.

I stedet setter han temmelig sikkert kursen for Södermalm i den svenske hovedstaden. Hammarby, tradisjonsrike «Bajen» jager opprykk til Allsvenskan, og ligger på 3. plass på tabellen – to poeng bak serieleder Ljungskile.

Hammarby har en stor og intens tilhengerskare. Et snitt på hele 18.000 tilskuere har sett lagets kamper i våres. I serieåpningen mot Degerfors var det hele 30.000 tilskuere til stede i nye Tele2 Arena.

Hokksund-gutten Lars Fuhre gikk for øvrig til Hammarby før årets sesong. Det samme gjør nordmennene Jan Gunnar Solli og Fredrik Torsteinbø.

LES OGSÅ: Godset i Sverige for å øve på Europa-spill

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags