– Vi var nødt til å selge

Stefan Johansen presentert som ny Celtic-spiller på hjemmebanen Celtic Park.

Stefan Johansen presentert som ny Celtic-spiller på hjemmebanen Celtic Park. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Stefan Johansen (23) går til Celtic for 17 millioner kroner. Godsets sportssjef Jostein Flo er godt fornøyd med avtalen.

DEL

DRAMMEN: Midtbanespilleren har i formiddag signert en kontrakt med Celtic til sommeren 2017, og han blir presentert på en pressekonferanse på Celtic Park klokken 15.00 norsk tid. Klubben bekrefter på egen hjemmeside av avtalen er i boks.

Etter lengre tids forhandlinger ble Strømsgodset til slutt enig med Celtic om et overgangsbeløp på 17 millioner kroner. Summen kan stige til 20 millioner dersom Johansen når et visst antall kamper. Godset har også sikret seg prosenter av et eventuelt videresalg.

– Vi var nødt til å selge Stefan. Forlengelse av kontrakten var ikke aktuelt, sier sportssjef Jostein Flo.

Johansens avtale med Godset gikk ut etter kommende sesong.

LES OGSÅ: Signerer for Celtic i dag

Vinn-vinn

I lengre tid har det vært spekulert om Johansens fotballfremtid og en rekke klubber er blitt nevnt.

– Vi har hele tiden vært opptatt av å legge til rette for Stefan. Mange klubber har sett Stefan og mange har vurdert ham. Men reelt sett var det ikke andre på banen enn Celtic. Det var dit han ville. Derfor er dette en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Flo.

Han bekrefter at Godset får “bra med kapital” for sin midtbanejuvel. Men han vil ikke gå nærmere inn på selve overgangsbeløpet.

– Vi er godt fornøyd med avtalen, sier Flo.

LES OGSÅ: Abdi er ønsket av Wigan

Kom med eget fly

Celtic tok først kontakt med Godset i desember. Før jul kom de med egen privatjet til Oslo for å innlede forhandlingene. Etter noen timer reiste skottene hjem. På det tidspunktet var partene et godt stykke fra hverandre.

– Forhandlingene har pågått lenge. Vi har hatt møte med Celtic i Norge. Vi har diskutert i seks-syv uker, men det har vært en redelig og fin prosess. Celtic er meget profesjonelle, sier Jostein Flo.

Sportssjefen berømmer også Stefan Johansen for måten han har håndtert situasjonen.

– Det er viktig for oss å takke Stefan. Det har vært stort trykk på ham de siste ukene og dagene, men han har taklet alt sammen veldig bra. Det beviser at gutten har de menneskelige egenskapene til å lykkes i Celtic. Det er en stor klubb og han kan vente seg et voldsomt trykk der borte, sier Flo.

LES OGSÅ: Selges for 17 millioner

Tror han vil lykkes

Celtic spiller sine kamper på mektige Celtic Park som tar 60.000 tilskuere. Fansen er lidenskapelig og støynivået på stadion er svært høyt. Forventningene til Stefan Johansen er allerede store. Etter han ankom Glasgow mandag kveld, har han nærmest blitt fotfulgt av pågående skotsk presse.

Jostein Flo er trygg på at 23-åringen vil lykkes i den fysisk tøffe skotske ligaen.

- Stefan er mentalt sterk. Han er utviklingsorientert. Han har utviklet seg ekstremt siden han kom til oss. Celtic vil passe ham bra. Stefan trenger en tilvenningsfase, men i løpet av ett års tid er han en sentral spiller der.

Stefan Johansen kom gratis til Godset fra Bodø/Glimt foran 2011-sesongen. Nordlendingene har ikke krav på prosenter av overgangsbeløpet, men de vil få solidaritetsmidler som følge av klubbskiftet.

- Gleder meg til å spille for fansen

Stefan Johansen sier til avisen The Sun at han er glad for å bli endel av den stolte fotballklubben.

- Celtic er selvsagt en mye større klubb enn det jeg er vant med fra Norge. Dette er et stort steg for meg. Celtic er en fantastisk klubb, en av de største i Europa. Jeg er veldig glad for å være i klubben, og ser frem til å spille foran fansen, sier Stefan Johansen til The Sun.

LES OGSÅ: Kan bli brukt under håndball-EM

Artikkeltags