DRAMMEN: Strømsgodset-spissen Adama Diomande (23), også bare kalt Dio, ser ut til å være på vei til Dinamo Minsk i Hviterussland. 

Etter hva Drammens Tidende erfarer, skal det være snakk om en salgssum på opptil to millioner kroner. Hviterusserne forsøkte å låne Godset-spissen i sommer, men da var drammenserne ikke interessert.

Holmlia-guttens kontrakt med åres serievinner går ut etter neste sesong. Diomande vet at Dinamo Minsk er interessert, men vil helst fortsette i den marineblå trøya.

- Hvis Godset må selge meg, så må de selge meg, det er slik fotballen er, forteller 23-åringen til Drammens Tidende. 

- Kjipt hvis jeg må dra nå

Dio er motivert for å bli, men SIF har foreløpig ikke uttrykt at de vil forlenge kontrakten med spissen. Det tar Adama Diomande som et tegn på at han blir solgt.

- Jeg forholder meg til kontrakten min, men det ville vært kjipt å dra nå.

Noen skal ha det til at Diomandes agent, Atta Aneke, var i Minsk i går for å sluttføre de siste detaljene i overgangen. 

Men både Atta Aneke selv og Dio avviser at agenten har vært i Minsk nå. Da Drammens Tidende snakket med Aneke mandag morgen hadde han akkurat landet i Norge etter å ha vært en tur i Nigeria. Han bekrefter at Strømsgodset og Dinamo Minsk diskuterer en overgang for Dio, men at klubbene foreløpig ikke er kommet langt i forhandlingene. Dio snakket med agenten sin for to-tre dager siden. Det siste hovedpersonen selv har hørt, er at hviterusserne er interessert i hans tjenester.

- Ingen enighet

- Det er veldig i starten. Det er ingen enighet mellom klubbene og helt umulig å si om det blir noe av, forteller Atta Aneke. 

Holmlia-gutten kom til Strømsgodset før 2012-sesongen og har scoret 15 mål på 49 eliteseriekamper. Den sterke spissen var en viktig bidragsyter til at drammenserne tok sitt første seriegull på 43 år denne sesongen. 23-åringen scoret åtte mål for SIF i eliteserien i 2013-sesongen.

Naturlig nok var årets gullsesong en stor opplevelse for 23-åringen, men Dio føler også at han hadde en personlig opptur med mer spilletid og åtte scoringer i Tippeligaen. Spissen sier han er helt avslappet rundt en eventuell overgang og avventer inntil noe mer er klart.

Dinamo Minsk havnet på 3. plass i den hviterussiske toppligaen denne sesongen. 

Flo jobber hardt

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo vil ikke kommentere noe rundt en eventuell overgang for Oslo-gutten.

- Jeg jobber med en del ting, men det er ikke sikkert noe skjer. Overgangsvinduet åpner ikke før i januar, sier en hemmelighetsfull Flo til Drammens Tidende.

Sportssjefen jobber hektisk fram mot jul for å på plass kontrakter og pratiske ting før spillerne kommer tilbake på nyåret.

Adama Diomande har foreløpig ikke svart på Drammen Tidendes henvendelser.