SIF-storscorer på vei til Dinamo Minsk

Adama Diomande har vært en populær spiller for SIF de to siste sesongene. Nå skal han være på vei til Dinamo Minsk for rundt to millioner kroner.

Adama Diomande har vært en populær spiller for SIF de to siste sesongene. Nå skal han være på vei til Dinamo Minsk for rundt to millioner kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Men Adama Diomande vil helst bli i Strømsgodset.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset-spissen Adama Diomande (23), også bare kalt Dio, ser ut til å være på vei til Dinamo Minsk i Hviterussland. 

Etter hva Drammens Tidende erfarer, skal det være snakk om en salgssum på opptil to millioner kroner. Hviterusserne forsøkte å låne Godset-spissen i sommer, men da var drammenserne ikke interessert.

Holmlia-guttens kontrakt med åres serievinner går ut etter neste sesong. Diomande vet at Dinamo Minsk er interessert, men vil helst fortsette i den marineblå trøya.

- Hvis Godset må selge meg, så må de selge meg, det er slik fotballen er, forteller 23-åringen til Drammens Tidende. 

- Kjipt hvis jeg må dra nå

Dio er motivert for å bli, men SIF har foreløpig ikke uttrykt at de vil forlenge kontrakten med spissen. Det tar Adama Diomande som et tegn på at han blir solgt.

- Jeg forholder meg til kontrakten min, men det ville vært kjipt å dra nå.

Noen skal ha det til at Diomandes agent, Atta Aneke, var i Minsk i går for å sluttføre de siste detaljene i overgangen. 

Men både Atta Aneke selv og Dio avviser at agenten har vært i Minsk nå. Da Drammens Tidende snakket med Aneke mandag morgen hadde han akkurat landet i Norge etter å ha vært en tur i Nigeria. Han bekrefter at Strømsgodset og Dinamo Minsk diskuterer en overgang for Dio, men at klubbene foreløpig ikke er kommet langt i forhandlingene. Dio snakket med agenten sin for to-tre dager siden. Det siste hovedpersonen selv har hørt, er at hviterusserne er interessert i hans tjenester.

- Ingen enighet

- Det er veldig i starten. Det er ingen enighet mellom klubbene og helt umulig å si om det blir noe av, forteller Atta Aneke. 

Holmlia-gutten kom til Strømsgodset før 2012-sesongen og har scoret 15 mål på 49 eliteseriekamper. Den sterke spissen var en viktig bidragsyter til at drammenserne tok sitt første seriegull på 43 år denne sesongen. 23-åringen scoret åtte mål for SIF i eliteserien i 2013-sesongen.

Naturlig nok var årets gullsesong en stor opplevelse for 23-åringen, men Dio føler også at han hadde en personlig opptur med mer spilletid og åtte scoringer i Tippeligaen. Spissen sier han er helt avslappet rundt en eventuell overgang og avventer inntil noe mer er klart.

Dinamo Minsk havnet på 3. plass i den hviterussiske toppligaen denne sesongen. 

Flo jobber hardt

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo vil ikke kommentere noe rundt en eventuell overgang for Oslo-gutten.

- Jeg jobber med en del ting, men det er ikke sikkert noe skjer. Overgangsvinduet åpner ikke før i januar, sier en hemmelighetsfull Flo til Drammens Tidende.

Sportssjefen jobber hektisk fram mot jul for å på plass kontrakter og pratiske ting før spillerne kommer tilbake på nyåret.

Adama Diomande har foreløpig ikke svart på Drammen Tidendes henvendelser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken