Slik var spillet om Deila

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Klubbene forhandlet og forhandlet. Jostein Flo sto beinhardt på kravene, og situasjonen så ut til å være fastlåst. Helt til Ronny Deila selv tok affære.

DEL

GLASGOW: Ronny Deila smilte fra øre til øre under pressekonferansen i Glasgow tidlig fredag ettermiddag. Lite ga inntrykk av at klubbene på det tidspunktet fortsatt ikke hadde kommet til enighet om hvor mye Celtic skulle betale drammenserne for å slippe treneren. 

Celtics første henvendelse til Strømsgodset kom tirsdag kveld.  Onsdag formiddag spredte nyheten seg som ild i tørt gress, og mens Godset forberedte seg til kampen mot Tromsdalen ble Deilas agent Tore Pedersen observert i Glasgow.

Strømsgodset ville ha rundt åtte millioner kroner for 38-åringen, mens Celtics første tilbud lød på to millioner kroner. Godset fnøs av forslaget, og avviste blankt.

LES OGSÅ: Sjarmerte skottene i senk

Reiste uten tillatelse

Deila hadde fått beskjed om at han ikke fikk lov til å reise til Skottland med mindre det var en avtale på plass mellom klubbene

Torsdag kveld satt allikevel Deila seg på et privatfly til Glasgow med Celtic-sjef Peter Lawwell. Da var Celtics håp at Strømsgodset skulle fire på kravene, men heller ikke da klarte partene å komme til enighet.

Telemarkingen, som da var Godset-trener, oppholdt seg i Lawwells hus mens flere millioner fortsatt skilte klubbene.

LES OGSÅ: Deila fikk Klopp-hilsen

Rev istykker kontrakten

Deila, frustert over at muligheten kunne glippe, brukte det beste pressmiddelet han hadde - han sa opp kontrakten med Strømsgodset.

Fortsatt tok det tid før forhandlingene ble løst. Mens Ronny Deila satt på podiet og møtte den skotske pressen for første gang, hadde fortsatt ikke Celtic og Strømsgodset tatt hverandre i hendene over en avtale.

Men Deilas oppsigelse gjorde at Godset fikk dårligere kort på hånden. Dermed måtte til slutt Strømsgodset ta til takke med en totalpakke verdt et sted mellom tre og fem millioner kroner.

Betydelig mindre enn hva de hadde håpet på, men også langt bedre enn hva Celtic hadde åpnet med.

Og Ronny Deila kunne stolt vinke til fansen foran ikoniske Celtic Park.

Fokusert på det positive

Etter pressekonferansen ønsket ikke Deila å uttale seg om dramaet som utspant seg fredag morgen, men gledet seg heller over at situasjonen hadde løst seg.

Selv om situasjonen syntes å vært betent den siste tiden, hadde Deila utelukkende positive ting å si om klubben han vant serie- og cupgull med i sine år som hovedtrener.

- Jeg må takke Strømsgodset for ni fantastiske år, sa han til et samlet pressekorps.

- Jeg er evig takknemlig for det jeg har opplevd i Drammen, og er så stolt av å ha vært en del av det vi har hatt der, sier Deila.

Send din hilsen til Deila her

Godt betalt

Den tidligere SIF-treneren har også flere grunner til å smile. Nå venter en årslønn på rundt 15 millioner norske kroner, en femdobling av hva 38-åringen hadde i årslønn det siste halve året i Strømsgodset.

Han har signert en tolvmåneders rullende kontrakt, som vil fornyes hvert år såframt ingen av partene ønsker å endre eller gå ut av avtalen.

Kampen mot Haugesund på mandag er den siste hjemmekampen Strømsgodset spiller før Celtic begynner sin sesongoppkjøring i slutten av måneden.

På spørsmål om han ville i Drammen på mandag trakk han simpelthen på skuldrene og signaliserte at han ikke visste.

LES OGSÅ: Her presenteres Deila som ny Celtic-manager

Artikkeltags