SIF hektet av i kampen om kvalikplass

SCORET: Markus Alm Thoen scoret Strømsgodsets mål mot Skeid.

SCORET: Markus Alm Thoen scoret Strømsgodsets mål mot Skeid. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Strømsgodset tapte toppkampen mot Skeid 3-1, og ble lørdag hektet av i kampen om å spille kvalik til eliteserien i bandy.

DEL

DRAMMEN: Det var laget en strålende ramme rundt kampen mellom de to gamle storhetene Strømsgodset og Skeid lørdag. Begge lag hadde 16 poeng før kampen, og ville med seier ligge meget godt an i kampen om å kapre en kvalikplass for å spille i neste års eliteserie.

Skeid kjempet seg til 3-1, og ligger nå på den gjeve 2.-plassen i 1. divisjon før siste runde tirsdag. Strømsgodset ligger på 4. plass etter tapet, to poeng etter Skeid. Mellom de to lagene ligger Øvrevoll Hosle med 17 poeng.

– I teorien kan vi fremdeles kapre 2.-plassen og kvalikspill om både Skeid og Øvrevoll Hosle taper sine kamper, og vi vinner mot Røa. Men mye skal gå vår vei om begge lagene taper. Skeid møter Haslum/Hauger og Øvrevoll Hosle møter Frigg. Det er lite trolig at begge taper, sier Strømsgodset-trener Espen Enberg.

LES OGSÅ: Dobbeltseier kronet med kroner

To mann bakerst

Han så et SIF-lag som kjempet hardt for å vinne poengene, men kom til kort mot Oslo-laget.

– Da de gikk opp til 2–1 tidlig i andre omgang la vi om fra tre til to mann bakerst, og trykket på for en utligning. Vi hadde ikke noe å tape på det, men fikk en imot på slutten, sier Enberg.

Treneren er uansett godt fornøyd med årets sesong om det ikke skulle bli kvalikspill til eliteserien.

– I fjor endte vi nest sist med sju poeng og hadde nesten det samme laget. I år blir vi trolig nummer fire og har 16 poeng nå. Det er vi fornøyd med. Vi er nok et lag som i øyeblikket hører hjemme akkurat her, rett under eliteserienivå, fastslår Enberg.

LES OGSÅ: Superfornøyd etter sitt første hat trick

Utlignet rett før pause

Det var tydelig at mye sto på spill i kampen. Det var tette dueller og sjanser begge veier innledningsvis.

– Nå må vi være mere bestemte, sa Magnus Styrmoe etter at kvarteret var spilt på Marienlyst kunstis. Men mål ble det ikke for hjemmelaget.

Etter 33 minutter satte derimot Skeid inn kampens første mål. Daniel Skrettingland sørget for at laget fra Oslo var i føringen med 1–0.

Godset jaget utligning, og fikk lønn for strevet. På overtid av første omgang knallet Markus Alm Thoen inn 1–1. Dermed var man like langt til pause.

– Vi var oppe med hele laget og stresset dem. Dermed fikk jeg utnyttet en feil hos en Skeid-spiller. Jeg dro av keeper og satte ballen i mål. Det var utrolig viktig, og ga oss en boost, sa Alm Thoen.

LES OGSÅ: Hoppsjefen etter to norske OL-medaljer: – Tidenes renn i normalbakke

KIL spiller trolig kvalik

Men effekten varte ikke lenge. Skeids Anders Kogstad sørget for 2–1 allerede etter 47 minutter. Dermed måtte SIF jage på nytt. Det åpnet seg bakover, og Skeids Even Haagensen satte inn nådestøtet etter 85 minutter. Dermed vant Skeid 3–1.

Beholder de kvalikplassen i 1. divisjon møter de trolig Konnerud i kvalikspill om en plass i neste års eliteserie. Det nyopprykkede laget fra høyden i Drammen slo Ulleval 7–2 fredag, og ligger nest sist i eliteserien (kvalikplass) med fire poeng. Sist ligger Hamar med to poeng.

Søndag møtes nettopp Hamar og Konnerud. KIL kan tåle firemålsstap og likevel holde Hamar bak seg. Innbyrdes oppgjør teller ved poenglikhet, og KIL slo hedmarkingene 9–4 hjemme før jul.

Bandypub

NB! Strømsgodset vartet opp med bandypub før, under og etter kampen på Marienlyst kunstis, og det var populært. Både SIF-tilhengere og Skeid-tilhengere var innom puben som hadde rundt 100 besøkende. SIFs sponsor delte også ut 25 kilo gratis pølser under kampen.

SIF-Skeid

1. divisjon bandy, menn

Strømsgodset-Skeid 1-3 (1-1)

Marienlyst kunstis

0-1 Daniel Skrettingland (33), 1-1 Markus Alm Thoen (45), 1-2 Anders Kogstad (47), 1-3 Even Haagensen (85)

Dommere: Mats Eriksson, Roar Fjeldheim og Finn Rune Karlsen.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags