DRAMMEN: Strømsgodset er i siget om dagen, og kjemper om å bringe toppseriens edleste metall tilbake til Gulskogen – noe de blå fra Drammen ikke har gjort siden 1970.

LES OGSÅ: Bortekampen mot Haugesund flyttes

Og det er ikke bare på grunn av spillet på banen Godset får nasjonal oppmerksomhet. Lagets profiler er også populære å søke etter hos den eneste norske søkemotoren, Kvasir.

Populære profiler

Søkemotoren har flere hundretusen unike brukere hver uke, og selskapet har merket seg et solid oppsving i søkertallene som omhandler Strømsgodset gulljagende gutter.

De har fulgt hvem spillere publikum søker etter mest fra sofakroken eller kontoret i perioden fra 1. januar frem til 1.oktober.

Den som har flest søk er stopperkjempen Kim André Madsen, som også fikk sin landslagsdebut i 2011. Oslogutten går av med seieren foran flere kjente Godset-fjes.

Nordmenn er generelt veldig fotballinteresserte og når Strømsgodset kjemper helt i toppen av Tippeligaen så er det naturlig at de søker seg opp på spillerne i Drammens-klubben. Kim André Madsen er en av lagets profiler, men er kanskje ikke like kjent utenfor Marienlyst, det gjør mange bruker Kvasir som et verktøy til å skaffe seg mer informasjon om hvem denne fremadstormende spilleren er, sier Renate Morken, pressekontakt i Kvasir.

– Ikke glemt av gamle fans

På andre og tredje plass i søkepopularitet kommer henholdsvis Lars Iver Strand og veteranen Alexander Aas. på de resterende plassene på Kvasir topp fem over de mest populære Godset-spillerne kommer måljageren Peter Kovacs og midtbane-esset Stefan Johansen.

LES OGSÅ: Mener Ronny Deila fortjener prisen som årets trener

–  Både Strand og Aas er kjente fjes i fotball-Norge, har spilt for ulike lag i Tippeligaen, og er nok heller ikke glemt av gamle fans. Det er heller ikke overraskende at Kovacs havner høyt på listen ettersom han er elsket og hatet av mange, noe som ofte fører til søk, sier Morken.

Den prosentvise fordelingen av Godset-spillernes søkepopularitet er som følger:

Madsen: 22%
Strand: 12%
Aas: 11%
Kovacs: 9%
Johansen: 5%

LES FLERE GODSET-NYHETER HER