Gå til sidens hovedinnhold

MIF vil ha Martin (15)

Artikkelen er over 7 år gammel

Godsets supertalent Martin Ødegaard (15) har fått et tilbud fra naborivalen Mjøndalen, der pappa Hans Erik er hjelpetrener.

DRAMMEN: Den venstrebente midtbanespilleren omtales av mange som landets største talent i sitt kull, og spås en lysende fremtid på fotballbanen. Han har allerede vært på treningsopphold hos Bayern München, Manchester United og Stuttgart, og har nå stående invitasjoner fra Borussia Dortmund, Ajax og Manchester City.

Men Martin Ødegaard skal minst fullføre ungdomsskolen før det er aktuelt å flytte til et annet land. Han er ferdig der til sommeren.

Noen uker før jul fylte Martin 15 år, hvilket betyr at han er gammel nok til å skrive proffkontrakt med Strømsgodset. Men de har fremdeles ikke kommet til enighet.

LES OGSÅ: Bayern gjør et unntak med Martin

Dialog

- Vi er i dialiog. Jeg er kun opptatt av at Martin får så god treningshverdag som mulig, sier pappa Hans Erik Ødegaard, som spilte over 240 kamper for Godset fra 1993 til 2003.

Nå er 39-åringen assistenttrener i Mjøndalen - og der kan han bli trener for sin egen sønn. Hans Erik bekrefter at MIF har gitt Martin et tilbud om proffkontrakt og permanent plass i A-stallen. På grunn av dobbeltrollen vil han imidlertid si minst mulig om en eventuell overgang fra blått til brunt.

LES OGSÅ: Storklubber kjemper om Godset-talent

God løsning

- Vi tror det kunne vært en god løsning for Martin. Han er velkommen hos oss. Det viktigste er at Martin blir så god som mulig, sier MIFs sportssjef Kenneth Karlsen.

Han antyder også at det kan bli aktuelt å samarbeide med Strømsgodset, slik at Martin Ødegaard får mest mulig optimal treningshverdag som også går opp med forpliktelsene på skolen.

- Det kan for eksempel være at han fortsetter i Strømsgodset og trener litt med MIF, sier Karlsen.

Sportssjef i SIF, Jostein Flo, vurderer dialogen med familien Ødegaard som positiv.

- Vi jobber med saken. Vi prøver å legge til rette så godt vi kan. Jeg tror det skal gå bra, sier Flo.

Hans Erik Ødegaard regner med en snarlig avklaring.

Andre saker på dt.no:

Kommentarer til denne saken