Gå til sidens hovedinnhold

Nær avtale med Malmö

Artikkelen er over 7 år gammel

Ronny Deila er på vei bort fra Strømsgodset. Malmö FF har gitt ham et tilbud om å overta som ny hovedtrener, og partene skal være nær enighet.

DRAMMEN: Ingen i Godset ønsker å uttale seg om denne saken lørdag, utover at Erik Espeseth på ny bekrefter at de ikke har hørt noe som helst fra Malmö FF. Men mye tyder på at suksesstrener Ronny Deila kan være tapt for den regjerende seriemesteren.

Drammens Tidende har grunn til å tro at Godset-ledelsen er informert om interessen fra Sverige. Deila skal sågar ha vært i Malmö tidligere i uken og gjennomført samtaler med MFF-ledelsen. Godset vet også at Deila og hans agent Tore Pedersen nå er i forhandlinger med Malmö FF.

Etter hva Drammens Tidende erfarer har Deila og Malmö kommet nærmere hverandre i løpet av lørdagen. Det skal kun gjenstå detaljer før partene er enige om en avtale. Forhandlingene gjenopptas søndag.

LES OGSÅ: Mange løse tråder i SIF

Taus Deila

Som Drammens Tidende skrev natt til lørdag bestemte MFF-styret fredag kveld at Ronny Deila er deres førstevalg til å etterfølge Richard Norling i trenerstolen. Lørdag var styret samlet igjen. En kilde tett på MFF hevder at Deila nå har mottatt et konkret tilbud. Målet er å bli enig med Godset-treneren i løpet av helgen.

Dersom Deila aksepterer tilbudet, må de svenske mesterne ut med en kompensasjon til Godset. Deila har to år igjen av sin kontrakt.

Drammens Tidende oppsøkte Deila hjemme i Lier lørdag ettermiddag, men da var Godset-treneren lite snakkesalig.

- Jeg har ferie nå, og kommenterer dette mandag, sa Deila, før han lukket døren.

Mandag skal Godset etter planen starte opp den nye sesongen.

LES OGSÅ: Malmø FF vil ha Deila

Fristet av Malmö

Etter hva Drammens Tidende har grunn til å tro er 38-åringen fristet av Malmö FF, og han vurderer den svenske storklubben som et riktig karrieresteg. Han skal ha fått forsikringer om at klubben har ressurser til å satse.

Deila og Godset har vært i forhandlinger om ny kontrakt, uten å komme til enighet. Suksesstreneren har krevd en lønnsøkning, men det har ikke klubben imøtekommet. Der står saken.

Malmö FF er en av Sveriges største og mestvinnende klubber med 17 seriegull, og skal ut i Mesterliga-kvalifisering til sommeren. De spiller sine kamper på et Swedbank stadion – en ny og flott arena med kapasitet til 24.000 tilskuere.
MFF driver godt rekrutteringsarbeid og har et ungt lag med snittalder på rundt 22 år. Hele syv av spillerne er med i den hjemlige A-landslagstroppen som skal spille turnering i januar.

Molde er interessert

Strømsgodsets suksesstrener er også blitt koblet til den ledige trenerjobben i Molde i løpet av det siste døgnet. Både VG og TV 2 mener å vite at Deila er ønsket som Ole Gunnar Solskjærs etterfølger, men dette er – etter hva Drammens Tidende erfarer – ikke like aktuelt for Deila.

Det står også i kontrakten, som ble reforhandlet i fjor, at Deila ikke kan gå til en annen norsk klubb i kontraktstiden (ut 2015). Han fikk sågar lønnshopp på en halv million kroner ved å sverge lojalitet til Godset. Deila har flere ganger uttalt at han ikke går til en annen norsk klubb i kontraktsperioden.

Andre saker på dt.no

Kommentarer til denne saken