Gå til sidens hovedinnhold

– Sjokkerer meg hvis Deila ikke er aktuell

Artikkelen er over 7 år gammel

CMore-kommentatoren Kenneth Fredheim mener NFF begår tjenesteforsømmelse hvis de ikke kaller inn Ronny Deila til intervju. Tidligere landslagsspiller Lars Bohinen støtter også Godset-trenerens kandidatur som ny landslagssjef.

DRAMMEN: Norges VM-håp falt i grus etter den deprimerende forestillingen mot Sveits tirsdag kveld. Nå starter for alvor jobben med å stake ut en ny kurs – og finne etterfølgeren til Egil Drillo Olsen.

Ole Gunnar Solskjær, Ståle Solbakken, Per Mathias Høgmo og Kjetil Rekdal er navnene som oftest går igjen når media spekulerer i aktuelle kandidater.

Av disse gjorde Solbakken seg uaktuell da han overtok FC København, mens Kjetil Rekdal gjorde seg uspiselig blant toppledelsen i fotballforbundet da han leverte tippetips til en konkurrent av Norsk Tipping. Dermed står NFF trolig igjen med to reelle kandidater i Solskjær og Høgmo.
Mange tror Solskjær får jobben hvis han selv vil ha den.

LES OGSÅ: Knuste Norges VM-drøm

Moderne fotball

Men det er flere i Fotball-Norge som mener Ronny Deila (37) blir oversett som en potensiell kandidat. Blant disse er den profilerte CMore-kommentatoren Kenneth Fredheim.

– Det sjokkerer meg hvis Deila ikke er aktuell som landslagssjef. Jeg mener det er tjenesteforsømmelse av NFF hvis han ikke blir kalt inn til intervju, sier Fredheim.

Kongsberg-mannen mener det er på høy tid at NFF tenker nytt og litt utenfor boksen.

– Når Ståle Solbakken har gjort seg utilgjengelig, bør Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila stå lengst framme i køen.

LES OGSÅ: Stefan Johansen fra start

Klar og tydelig

Fredheim oppfatter Deila som en klar og tydelig leder som er flink til å få det beste ut av sine spillere.

– Det finnes ingen norsk trenere de siste tre-fire årene som har vært så tydelig på hvordan fotball skal spilles, og som har klart å få det ut i praksis. Jeg elsker den fotballen som Deila står for. Vi må tørre å bruke ball i Norge også, sier Fredheim.

LES OGSÅ: Her ser du Norges nye regissør

På Twitter

Asker-trener Lars Bohinen er enig med Fredheim. Han var en del av den suksessrike Drillo-generasjonen på 90-tallet, men tar nå til orde for en retningsendring. I forrige uke skrev han følgende på nettsamfunnet Twitter:
«Ubegripelig at ingen nevner Deila i sammenheng med landslagstrenerjobben. I mine øyne, faglig sett, på høyde med Solskjær».

Overfor Drammens Tidende utdyper Bohinen sin støtte til Ronny Deila.

– Han er en trener som står for en moderne fotball, og han har en inkluderende lederstil. Han er også en god motivator. Det må du være som landslagssjef. Du er i større grad en leder enn trener.

–Deila er ung, med masse energi, og har muligheten til å reise rundt og følge opp spillerne i langt større grad enn nåværende regime. Jeg synes det er veldig rart at han ikke er lenger framme blant kandidatene.

Manglende erfaring

Bohinen understreker at han ikke har sett listen til NFF. Men han regner med at media er såpass velinformert at navnene som har versert så langt er de mest aktuelle.

– De resultatene Deila har hatt med Godset de siste årene taler for seg, mener mannen som spilte 49 A-landskamper fra 1989 til 1999.

Tidligere i år var Bohinen på studiebesøk hos Godset – et opphold som forsterket det inntrykket han allerede hadde av Ronny Deila.

– Han er veldig grundig og gjennomført. Han er bevisst på å ta til seg læring og til å utvikle og utfordre seg selv. Han er dessuten flink til å spille på støtteapparatet sitt. Det er også viktig som landslagssjef, sier Bohinen.
Argumentet som brukes imot telemarkingen er manglende internasjonal erfaring som trener.

– Men jeg tror ikke det er så viktig som alle skal ha det til, sier Bohinen.

– Hvorfor ikke?

– Det viktigste er hvor mye man får ut av spillerne. Deila har en fotballfilosofi som passer bra med de spillerne som nå kommer opp på A-landslaget, og han kjenner flere av spillerne godt, svarer Bohinen.

Solskjær favoritt

– Hvem tror du får jobben?

– Jeg tror Solskjær er favoritten. Men det er nok uenighet om veien videre hos forbundet. Det er en del som ønsker forandring og retningsskifte, mens andre vil fortsette med samme tankegods som vi har hatt de siste 20 årene.

Kenneth Fredheim erkjenner at det er en viss grad av gambling hvis en såpass fersk klubbtrener som Deila skulle bli landslagssjef.

– Men jeg håper NFF har mot nok til å ansette Deila. Han er et utrolig spennende valg.

Ronny Deila har kontrakt med Godset ut 2015. Han har vært på cruise i Middelhavet i forbindelse med et foredrag, og har ikke besvart Drammens Tidendes henvendelser.

Debatt om Deila

Både på Facebook og i kommentarfeltet under denne saken diskuteres det nå hva Deila bør gjøre. Noen sier bli i Godset, noen mener det er for tidlig og noen mener det vil ødelegge en karriere. Hva mener du?

Kommentarer til denne saken