DRAMMEN: Det har gått opp og ned på bortebane for Strømsgodset denne sesongen.

I en periode fra april til mai tok laget ti poeng på fire bortekamper, mens de siste seks kampene har endt med fire poeng og fire tap.

Nå har Strømsgodset sett på hva som var bra i de fire borteseirene, og satser på å gjenskape det i Bergen.

– Først og fremst har vi vært veldig solide defensivt i de kampene. Vi har vært gode på dødballer, og hatt god struktur, sier SIF-trener Ronny Deila.

Han påpeker at laget har tatt ledelsen i samtlige av bortekampene de har vunnet.

– Vi har hatt rutinerte spillere på banen, som har vært med på slike kamper før, sier Deila.

Tette bakover

Fokuset på å være tette bakover kan gjøre at Strømsgodset fremstår noe enklere fremover på banen. Deila forteller at han gjerne skulle spille festfotball på bortebane også, men legger ikke skjul på at laget hans kan komme til å spille mer kynisk mot Brann.

– Selvfølgelig har vi lyst til å spille som vi gjør på hjemmebane, men det er noe med å akseptere at det er annerledes på bortebane. Det er vondt for meg, og det er vondt for alle, men sånn er fotballen, sier Deila.

– På hjemmebane skal vi underholde. På bortebane er det om å gjøre å få med seg noe, og det skal vi gjøre alt for i kveld, sier Deila, som ikke føler noe press om å måtte slå Brann.

Strømsgodset har ikke noen målsetting om antall poeng i de gjenstående bortekampene, men har et mål om å ta flere poeng på bortebane denne sesongen enn de 19 de tok på fremmed gress i fjor. For å nå den målsettingen må laget vinne to av de fire siste bortekampene.

Vilsvik ute

Lars-Christopher Vilsvik reiser ikke til Bergen. Det er også enkelte usikkerhetsmomenter rundt andre spillere.
Deila føler seg uansett trygg på at startelleveren og benken skal være godt forberedt på alle kamputfall.

– Vi kommer til å ha en benk vi kan gjøre alt med. Vi kan forsvare oss, og vi kan sette inn skyts som er vanskelig å stå imot fremover på banen, sier Deila.

LES OGSÅ: – Ja, jeg vil trene Norge

LES OGSÅ: Gullkampen lever videre