Snytt for seieren mot RBK - men tilbake på tabelltoppen

RBK fikk en billig straffe da Rade Prica skled og gikk i bakken i det 45. minutt, og gikk i ledelsen med 2-1 til pause. I det 85. minutt ble Godsets Peter Kovacs snytt for et soleklart straffespark på stillingen 3-3.

RBK fikk en billig straffe da Rade Prica skled og gikk i bakken i det 45. minutt, og gikk i ledelsen med 2-1 til pause. I det 85. minutt ble Godsets Peter Kovacs snytt for et soleklart straffespark på stillingen 3-3. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Strømsgodset ble snytt for seieren mot et heldig Rosenborg på Lerkendal - men er tilbake på tabelltoppen etter uavgjort mot trønderne.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

TRONDHEIM: Strømsgodset fikk en verst tenkelig åpning på kampen etter drøye tre minutter, da Lars Sætra sleiver inn ballen i eget mål bak Adam Larsen på et RBK-innlegg foran Godset-målet.Og den situasjonen skulle bli betegnende for Strømsgodset på Lerkendal - hvor uflaks og dommerfeil til slutt medførte uavgjort i en kamp hvor Godset dominerte det meste.

- Jeg synes vi spilte en meget bra kamp, så uavgjort ble litt skuffende i dag, oppsummerte Peter Kovacs etter kampslutt.

LES FULLSTENDIG KAMPREFERAT HER

Godset-dominans

Godset styrte det meste i oppgjøret på Lerkendal, og var klart i føringen over trønderne både når det gjelder ballbesittelse og målsjanser.

Det første SIF-målet kommer allikevel ikke før i det 43.minutt, da Ola Kamara stanger ballen i mål med brystet på et innlegg like før pause - bare for å se at RBK får et billig straffespark minuttet senere.

Kim Andre Madsen holder rundt Rade Prica som mister fotfestet og glir på det våte gresset. Borek Dockal setter inn straffesparket bak Adam Larsen Kwarasey - og dermed går lagene til pause med 2-1 til hjemmelaget.

GI SPILLERNE TERNINGKAST PÅ SPILLERBØRSEN

Kamara-hattrick

Ola Kamara var en av Godsetspillerne som leverte en meget solid kamp, og til slutt kunne notere seg hattrick i toppoppgjøret.

Kamara utlikner på ny i det 65. minutt med 2-2, og signerte dermed sin andre scoring for dagen med et vakkert langskudd fra spiss vinkel og i krysset.

Ni minutter senere er Kamara der igjen - og setter inn sitt tredje mål bak RBK-keeperen i det 74. minutt. Men i likhet med slutten av første omgang, er trønderne der like etter og utlikner på ny til 3-3.

Snytt for straffe

Når kvarteret gjenstår, handler det meste om Strømsgodset på Lerkendal - og alle tror Godset har seieren innen rekkevidde når Peter Kovacs blir stygt felt innenfor 16-meteren i det 85. minutt.

Til tross for den billige RBK-straffen i første omgang lar imidlertid dommer Svein Oddvar Moen situasjonen passere - til ville protester fra SIF-spillerne.

- Jeg følte det var en klar straffe, sier Kovacs til TV2 etter kampslutt.

Tilbake på topp

Ingen av lagene makter å produsere noen flere store målsjanser i sluttminutene, og kampen ender uavgjort 3-3, noe Rosenborg har langt større grunn til å være fornøyd med enn Strømsgodset.

Etter en underholdende men litt bitter fotballkamp kan allikevel Ronny Deila og hans mannskap igjen glede seg over å ha inntatt tabelltoppen - et poeng foran tabelltoer Molde.

LES FULLSTENDIG KAMPREFERAT HER

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags