Stefan Johansen blir i SIF

Stefan Johansen (t.h.)  har takket ja til kontraktsforslaget fra Godset og blir dermed ikke  rekkekamerat med Fredrik Midtsjø i Rosenborg.

Stefan Johansen (t.h.) har takket ja til kontraktsforslaget fra Godset og blir dermed ikke rekkekamerat med Fredrik Midtsjø i Rosenborg. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Stefan Johansen (22) holder ord og blir i Strømsgodset til 2014.

DEL

ESTEPONA:  Midtbanespilleren Stefan Johansen er Godset-spiller til og med 2014-sesongen. Vardø-gutten har forlenget kontrakten med ett år, bekrefter Godset sportssjef Jostein Flo overfor Drammens Tidende tirsdag.

– Vi er veldig fornøyd med at Stefan (Johansen) har valgt å forlenge kontrakten med ett år, sier Flo.

LES OGSÅ: Takket nei til Nordsjælland

Anstrengende sak

Det har lenge vært usikkert om «Årets spiller» i Godset ville fortsette for de marineblå.

I slutten av november uttalte midtbanestrategen for første gang til Drammens Tidende at sportslig utvikling er viktigere for ham enn høy lønn. Men så kom Rosenborg på banen og lokket 22-åringen med en grunnlønn på tre millioner kroner, pluss bonuser.

Johansen takket samtidig nei til å bli best betalt i Strømsgodset, og inntil nylig virket det stadig mer sannsynlig at han kom til å forsvinne til Rosenborg.

Leder av GodsetUnionen, Marius Paulsen Andreassen, gikk i strupen på Johansen for noen uker siden, og saken har i det hele tatt utviklet seg til å bli ganske anstrengende for de involverte.

Jeg skjønner han supporterlederen godt fordi alle synspunktene i saken ikke kom fram i mediene

Midtbanespilleren hadde fra før en kontrakt som går ut etter neste sesong.

LES OG SE GRAFIKK: – Neste år er det bare gull som gjelder

Lønn ikke noe problem

Men tirsdag formiddag kom altså kontrabeskjeden fra Strømsgodset. Klubben er enig med Stefan Johansen om forlengelse av kontrakten ut 2014.

Dermed er alle spekulasjoner lagt død.

– Forhandlingene skulle nok gått fortere, men jeg er storfornøyd med resultatet. Det er veldig godt å få en avklaring. Jeg har lenge vært klar på at det er dette jeg vil. Jeg står for det jeg har sagt før, og nå kommer sannheten fram, sier den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

Johansen møter Drammens Tidende på spillerhotellet i Estepona.

I løpet av den 30 minutter lange samtalen kommer flere av lagkameratene og representanter for støtteapparatet bort og gratulerer ham med den nye kontrakten.

Stefan Johansen mener denne signaturen viser at han holder ord. Og han bedyrer at lønn aldri har vært hovedproblemet i forhandlingene.

Godset ønsket en lengre kontrakt, på minst to år til, men måtte til slutt nøye seg med det ene året for i det hele tatt å få til en forlengelse.

– Det har vært veldig mye spekulasjoner om lønn. Men det er ikke lønn det har stått på, sier Johansen.

Lengden på kontrakten har vært utfordringen

For Strømsgodset har det vært viktig å være tro mot egen lønnspolitikk. Det er derfor forhandlingene har tatt så lang tid, ifølge Flo.

Sportssjefen sier at det hovedsakelig ikke har vært lønn, men lengden på kontrakten, som har vært det utfordrende punktet i forhandlingene.

Godset skulle helst ha knyttet til seg Stefan Johansen på lengre kontrakt, men er fornøyd med at 22-åringen nå fortsetter i SIF.

– Vi har ikke vært villige til å selge til Rosenborg. Johansen er en bra spiller som har blitt veldig god på kort tid hos oss. Han ønsker primært å komme seg til utlandet og det skal vi hjelpe han med, forteller Jostein Flo.

(Saken fortsetter under videoen)

Deila avgjørende

Den pasningssikre midtbanespilleren bekrefter at han kunne tjent langt bedre andre steder – både i inn- og utland. FC Nordsjælland og Rosenborg er de to klubbene som har vært mest konkrete i sin interesse.

– Min ambisjon er å følge i fotsporene til Anders (Ågnes Konradsen) og at Godset sitter igjen med penger for meg hvis jeg blir solgt. Derfor er dette en gunstig avtale for begge parter, sier Stefan Johansen.

Han legger ikke skjul på at Ronny Deila har vært avgjørende for valget. Johansen mener Godset-treneren kan hjelpe ham til å oppnå proffdrømmen.

– Man kan tjene bedre andre steder, men jeg vet ikke om man får en slik trener i en annen klubb i Norge, sier Johansen.

Vardø-gutten har fått hard medfart av Godsets supportere i løpet av denne prosessen. Ikke minst på nettsamfunnet Twitter, der Johansen selv er aktiv.

– Fotball er en jobb med mye følelser involvert, og man må tåle at folk sier fra. Jeg synes det bra med engasjement. Det viser at folk bryr seg, sier Johansen.

Skjønner fansen

Han fikk med seg kritikken fra Marius Paulsen Andreassen, som uttalte at det ville være et kjempesvik om Johansen reiste til Rosenborg.

– Jeg skjønner han supporterlederen godt fordi alle synspunktene i saken ikke kom fram i mediene. Han sier det han mener og det må han få lov til. Min jobb er å stenge det ute. Jeg kan ikke la det påvirke meg, sier Johansen.

Nå er alt fokus rettet mot serieåpningen, selv om det skal holde hardt å bli klar til det.

Johansen pådro seg et tretthetsbrudd i foten i julen, og har humpet rundt på krykker store deler av vinteren. I dag løp han for første gang, uten å merke smerte.

– Det er viktig for meg å ta det neste steget i år. Jeg føler jeg enda har mye å bevise i Godset. Jeg fikk gjennombruddet i fjor, men år skal jeg prestere enda bedre, lover Stefan Johansen.

Hvis han også holder det løftet kan det bli mye moro på Marienlyst kommende sesong.

Jobber med flere forlengelser

Jostein Flo bekrefter også tirsdag at Strømsgodset har mottatt bud på flere av lagets spillere.

Målvakt Adam Larsen Kwarasey er inne i sitt siste kontraktsår og har vært ønsket av Nottingham Forest, mens Lars-Christoper Vilsvik også har vært i Rosenborgs søkelys. Han har kontrakt med Godset til og med 2014-sesongen.

SIF jobber nå hardt for å forlenge kontraktene med spillerne. Klubben har forhandlet med sentrale spillere i to og en halv måned uten å komme til enigehet (dt+).

– Det meste vil være klart i løpet av kort tid. Dette har blitt veldig intensivert, sier Flo.

LES OGSÅ: Brenne klar for to år i SIF
LES OGSÅ: Larsen Kwarasey: – Godt å være tilbake

Artikkeltags