DRAMMEN: – Det er først når du mister muligheten til å spille fotball at du skjønner hvor godt du har det når du er frisk, sier Mounir Hamoud.Utenom et to uker langt avbrekk på grunn av en meniskoperasjon for fem-seks år siden har 27-åringen aldri vært plaget med skader.

Det var en viktig årsak til at norskmarokkaneren stadig utviklet seg i løpet av de seks årene han spilte for Bodø/Glimt. Den raske høyrebacken viste så flotte takter at Egil «Drillo» Olsen hentet han inn i landslagstroppen i 2009, men etter at Glimt rykket ned i 1. divisjon var han ikke like aktuell lenger.

LES OGSÅ: Deila mener Abu burde forlate SIF

Strekk i første kamp

Derfor passet det utmerket når Strømsgodset kom på banen og ville signere 27-åringen før årets sesong. I tillegg til å få spille for en klubb han synes var spennende, kunne han kanskje få sjansen med det norske flagget på brystet igjen.

Det startet så bra. Mounir Hamoud var selvskreven i Ronny Deilas førsteellever gjennom hele vinteren, men når det virkelig gjaldt, i serieåpningen mot Molde 23. mars, fikk han en strekk på baksiden av låret.

LES OGSÅ: En telefon fra SIF-keeperen fikk Abu tilbake

Siden har ikke høyrebacken spilt ett eneste minutt med Tippeliga-fotball.

– Det hadde jeg ikke sett for meg, spesielt siden jeg nesten aldri har vært skadet, forteller den Marokko-fødte SIF-spilleren. Hamoud har vært gjennom en omfattende opptreningsfase, men for to uker siden fikk den sympatiske backen en stor opptur da han fikk en omgang for SIF 2 i seriekampen mot Raufoss.

Nå er 27-åringen en av de i Godset-leieren som nok gleder seg mest til kamp. Hamoud er en del av SIF 2 som møter Fram Larvik i dag.

Sjekk hvordan SIF-spillerne gjøre det på spillerbørsen

Strømsgodset topper andrelaget til den kampen. Alle som ikke startet tippeligakampen mot Odd Grenland er i dag i aksjon i Larvik.

Mounir Hamoud er først og fremst glad for å være tilbake på fotballbanen, men ønsker å bidra i SIFs jakt på seriegull.

Det er ikke noe han tenker på nå, men drømmen om landslagsspill er der fortsatt.

– Jeg er optimist av natur, sier Hamoud.

LES OGSÅ: «Gamsten» trener med Godset

Lokaloppgjør mot MIF

Hele Godset-troppen er i aksjon i dag. SIF 2 har ennå ikke vunnet en kamp i 2. divisjon og trenger virkelig tre poeng. Spillerne som startet mot Odd Grenland har ikke lov til å spille den kampen, og møter isteden MIF til skikkelig lokaloppgjør på Mjøndalen stadion. Adam Larsen Kwarasey og Alfred Sankoh er ikke med på grunn av ferie.

I tillegg må Alexander Aas stå over på grunn av skade. SIF har for tiden to spillere fra akademiet i Ghana og to unggutter fra Manchester City på trening. Alle fire blir med til Mjøndalen.

LES OGSÅ: Deila linkes til Viking