Gå til sidens hovedinnhold

Flere kontrakter utløper

Artikkelen er over 11 år gammel

Jostein Flo går en hektisk periode i møte når han etter påske skal innlede kontraktsforhandlinger med en rekke av SIFs spillere.

DRAMMEN: Hele åtte spillere i klubbens A-stall har avtaler som utløper etter inneværende sesong. Det betyr at disse (minus Jo Inge Berget) kan gå i samtaler med andre klubber fra 1. juni.

– Bildet er ikke dramatisk, men vi har en utfordring siden det dreier seg om så mange spillere, innrømmer sportssjef Jostein Flo.

Spillerne som faller inn under den såkalte Bosman-kategorien er Adam Larsen Kwarasey, Joel Riddez, Komlan Amewou, Steffen Nystrøm, Ola Kamara, Lars Cramer og André Hanssen, mens Jo Inge Berget er leid inn fra Udinese ut sesongen. Han er under kontrakt med italienerne, og kan derfor ikke diskutere med andre klubber i sommer.

LES OGSÅ: Adam Larsen Kwarasey venter på SIF

Drammens Tidende er imidlertid kjent med at SIF gjerne vil beholde Berget på permanent basis, og dette blir også en prioritert oppgave for Jostein Flo utover i sesongen.

Kan bli vanskelig
 

Så snart overgangsvinduet stenges (31. mars) og påsken er unnagjort skal stryningen i gang med forhandlingene. Han vil ikke kommentere hvem eller hvor mange som er med i klubbens fremtidsplaner.

– Men jeg er innstilt på å gjøre noe så fort vinduet stenger. Det kan bli vanskelig, men jeg skal i hvert fall prøve, sier Flo.

LES OGSÅ: Flo har fått henvendelser fra andre klubber

– Er det økonomiske grunner til at så mange spillere nærmer seg kontraktsslutt, eller er det en bevisst strategi fra SIFs side?

– Jeg skal ikke skylde på penger, men det har selvsagt en sammenheng, svarer Flo.
Ingen av de Bosman-spillerne som Drammens Tidende har pratet med har foreløpig hørt noe fra SIF-ledelsen. Etter hva Drammens Tidende erfarer er det usikkert om alle sju får tilbud om forlengelse.

– Spillerne ønsker tidlige svar og gode svar, men vi må ta ting steg for steg, sier Flo.

Mindre ressurser

– Er noen av spillerne er presset til å prestere godt i løpet av sesongen for å få tilbud om ny kontrakt?

– Det blir en kombinasjon. Vi må overveie hvordan vi skal bruke pengene våre. Vi har mindre kapital nå enn for to år siden, og derfor må vi bruke pengene mest mulig riktig for å bli best mulig, sier sportssjefen.

Tidligere har Flo blitt kritisert fordi han drøyer for lenge med å gå i kontraktsforhandlinger, men selv er han komfortabel med denne strategien.

– Jeg tror det kan være en fordel å vente til man er helt sikker, sier Flo.

– Skal du bare gå i forhandlinger med de spillerne som har kontrakt ut 2010?

– Nei, det er viktig å forlenge med alle spillere som har en salgsverdi, svarer Flo.

Ergo kommer han også til å prate kontrakt med Marcus Pedersen og Muhamed Keita i løpet av våren. De har avtaler som utløper i henholdsvis 2011 og 2012. Et betimelig spørsmål er hvorvidt SIF har råd til å forlenge med den talentfulle duoen, men det ønsker ikke Jostein Flo å si noe om.

Her er for øvrig oversikten over kontraktslengden til de spillerne som ikke har kontrakt som utløper i år:

Ut 2011:

Fredrik Nordkvelle, Marcus Pedersen, Glenn Andersen, Lars Stubhaug, Kim André Madsen.

Ut 2012:

Muhamed Keita, Alfred Sankoh, Øyvind Storflor, Jim Johansen, Lars-Christopher Vilsvik, Lars Sætra, Krister Aunan, Kjetil Lundebakken, Mads Ryghseter.

Ut 2013:

Alexander Aas

PS.
Trener Ronny Deila har kontrakt ut 2012.
 

LES OGSÅ: Dette er Godsets nye kaptein 


 


 

Kommentarer til denne saken