Gjennom oppveksten på Hurum-landet har brødrene Fossum konkurrert om det meste. De har hjulpet hverandre til å bli bedre fotballspillere, men konkurranseelementet har alltid ligget i bunn. Enten det har vært fotball eller mer hverdagstrivielle ting.

I går møttes Fossum-guttene i kamp for andre gang i karrieren. Emil og Drammen FK hadde en liten drøm, et ørlite håp, om å detonere en cupbombe mot Iver og Strømsgodset. De gikk offensivt og oppofrende til verks, og det var spenning i kampen til litt ut i 2. omgang.

LES OGSÅ: Fra skrekkamp til målkalas for SIF-spiss

Seig i beina

Så tok kreftene jevnt slutt. Og da ble det «walk in the park» for Tippeligens serieleder og regjerende mester. Målkalaset endte med 10–2 til Godset.

– Vi ble kjempetomme da de gikk opp til 5–2. Fram til det var det veldig morsomt, sier Emil Fossum.

21-åringen fikk det tungt selv. Avstandene ble store og beina stadig seigere.

– Godset er kjempesikre med ballen, og det er vanskelig å komme opp i spillerne. Jeg måtte bare bite tennene sammen, sier han med et tappert smil.

Brødrene snakket mye om kampen i forkant. Om potensielle dueller på midtbanen. Men de to var sjelden i nærheten av hverandre, med et par unntak i 1. omgang. Det gikk pent for seg. Resultatet bevarte også husfreden hjemme hos gutta i Drammen.

– Men Iver lager ikke så mye bråk uansett, sier Emil.

– Nå skal jeg slå ham i FIFA i stedet, smeller det fra storebror.

Mens Emil var stiv og støl etter kampen, følte Iver seg lett og fin. 17-åringen tok ut det nødvendige, men heller ikke mer. Løpsmaskinen gjennomførte sin andre 90 minutter på fem dager.

– Jeg ble ikke så sliten. Når vi ledet såpass mye er det greit å spare litt på kreftene, sier stortalentet.

Iver var imponert over det DFK viste så lenge kreftene holdt.

– Jeg synes Drammen gjorde en god 1. omgang, og de startet friskt i 2. omgang. Men når kreftene tok slutt hadde de ikke en sjanse. Da rant målene inn.

LES OGSÅ: Ingen lokale cupbomber

Skryt fra Deila

Godset-trener Ronny Deila var også raus i sin omtale av motstanderen fra nivå fire.

– Jeg synes Drammen var gode. Det er et meget godt 3. divisjonslag, og forhåpentligvis rykker de opp. Det er en kameratgjeng med vanvittig entusiasme og herlig drive, skryter Deila.

Drammen FK var friske de første ti minuttene, og ballen smalt i tverrliggeren bak Sead Ramovic nesten før publikum hadde funnet plassene sine.

Godset scoret to mål på tre sjanser, men DFK klorte seg fast og Benjamin Krantz var frempå både en og to ganger. Da ble det nesten litt ukomfortabelt for Godset.
Men bare nesten.

– Drammen ga oss problemer til tider, og det er en god prestasjon, sier Deila.

Han berømmet også vertene for at de våget å spille sitt spill så lenge kreftene holdt.

LES OGSÅ: Vi fulgte cuprunden direkte på dt.no