- David har alt som skal til

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

David Nielsen (37) er offisielt ansatt som ny Godset-trener. Dansken har undertegnet kontrakt ut 2017.

DEL

DRAMMEN: For to uker siden skrev Drammens Tidende at Nielsen blir hovedtrener på permanent basis. Nå er avtalen i boks. Det bekrefter sportssjef Jostein Flo.

Han er henrykt over å presentere David Nielsen som mannen som skal videreføre arven etter Ronny Deila.

- David har alt som skal til. Han er i særklasse den mest spennende treneren i Norge. Jeg har aldri vært så trygg på det vi gjør som nå, sier Flo.

Nielsen har liten erfaring som trener. Hans eneste ballast før Godset-jobben var med Nest-Sotra, som han ledet til et imponerende opprykk fra 2. divisjon. Men David Nielsen har desto større erfaring som spiller. Han var en nomade, omstridt sådan, og spilte for til sammen 15 klubber.

- David har et bredt spekter av erfaring fra profflivet i utlandet. Han har et internasjonalt snitt over seg. Det er vel så viktig som erfaringen han har som trener, mener Flo.

Uredd

Han er imponert over måten Nielsen har gått inn i jobben som hovedtrener.

- Vi skal utvikle David til å bli en av de beste trenerne i Norge, men han har kommet langt allerede. Han har mestret å være leder for den største troppen i klubbens historie. Han har gjort det på en fantastisk måte, sier sportssjefen.

Det er tøft å hoppe etter Deila i Godset. Det har Nielsen allerede fått merke. Uten at de ser ut til å affisere Skagen-mannen nevneverdig.

- David er uredd. Han er vant med fotballens kynisme. Han lar seg ikke påvirke av stress. Han er en inkluderende type. Han ser deg rett inn i øynene, og er tydelig og ærlig, sier Jostein Flo.

En profil

Stryningen er tydelig opprømt. Han ser en profil i David Nielsen. En sterk leder som skal få lov til å være seg selv. Også i media.

- Det er en aura rundt David. Han er flink med mennesker, og veldig flink med media. Han er fotballens mann, med masse energi og meninger. Han vet hva dette går ut på, sier Flo.

Han hentet Nielsen til Godset som Deilas assistent. Intensjonen var hele tiden at 37-åringen skulle overta når Deila reiste videre.

- Vi visste at det kom til å bli et skifte på trenersiden. Vi tok inn David fordi vi ville at han skulle gå i Ronny sko og lære, forteller sportssjefen.

Ansetter ny trener

Det har David Nielsen gjort. Han har lært av Deila, han har påvirket produktet – og han har vært synlig. Nå er Nielsen godt i gang med å sette sitt eget avtrykk på laget. Han har ledet laget til fire seire, en uavgjort og to tap i serien.

I Mesterligaen ble det tap mot Steaua Bucuresti etter to gode kamper.

- Vi har styrt David mye de to første månedene, men nå skal vi slipper ham mer løs, sier Flo.

Klubben kommer også til å ansette en ny trener rundt A-laget i løpet av kort tid. Det blir David Nielsens mann, for å si det sånn.

Det har allerede kommet en del kritikk mot Godsets spillestil. At det går for sakte fremover. At det skapes og scores for lite. Jostein Flo er ikke bekymret.

- Vi må se dette i et lengre perspektiv. David tenker offensivt. Det finnes ingen tvil om det, sier Flo.

Drammens Tidende kommer tilbake med flere reaksjoner.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags