Gå til sidens hovedinnhold

David Nielsen tar over som hovedtrener i Godset

Artikkelen er over 6 år gammel

David Nielsen er offisielt ny Strømsgodset-sjef. Lørdag ledet han sin første trening som hovedtrener.

DRAMMEN: Det fikk fort da det til slutt skjedde. Ronny Deila ledet Strømsgodsets kamp mot Tromsdalen på onsdag, torsdag var han på vei til Skottland. Der ble han fredag ettermiddag presentert som ny trener i legendariske Celtic.

Lørdag formiddag ledet David Nielsen laget for første gang som hovedtrener for tabelltoeren.

Ikke overraskende ble det samme formiddag offentliggjort at dansken tar over som midlertidig hovedtrener for Strømsgodset.

- Det er fin veldig fin mulighet for meg, men dette handler om oss som team. Vi står midt inne i en sesong nå. Vi skal bare fortsette det gode vi har gjort. Dette handler ikke om meg, men oss som klubb, sier David Nielsen.

- Nå er det jeg som skal lede dette, det er jeg selvfølgelig glad og stolt over, men dette er oss som trenerteam og spillergruppe som skal yte resten av sesongen, sier han.

Dansken bruker store ord når han skal beskrive hvordan det blir å ta over etter Deila.

- Det er en guds gave til en fotballtrener. Den jobben han har gjort er fantastisk, sier Nielsen som vil bygge videre på eventyret.

- Sammen som klubb skal vi bygge videre på det, sier han.

At stillingen er midlertidig bryr han seg ikke om.

- Det er helt naturlig. Det er ingen dramatikk i det for meg. Jeg føler vi som klubb står rustet til dette. Søker man trygghet, kan man ikke være fotballtrener, påpeker han.

Permanent?

Men løsningen med Nielsen kan bli permanent, bekrefter sportssjef Jostein Flo.

- David har ansvar som en hovedtrener, tillit som en hovedtrener, og et apparat rundt seg som en hovedtrener. Han har på mange måter vært sjef på treningsfeltet de siste månedene, sier Flo til Drammens Tidende.

Sterkt ønsket av SIF-spillerne

Sportssjefen bekrefter at spillerne selv hadde et sterkt ønske om at Nielsen skulle ta over med en gang.

- Med en gang det begynte å spres rykter om Ronny og Celtic så ville spillerne at David skulle ta over. Alle sto bak ham. Den tilbakemeldingen likte jeg veldig godt, sier Flo.

Han bemerker at Nielsen må lære seg kampledelse i eliteserien. Den tidligere danske spissen med fortid blant annet i Godset, Wimbledon og Fortuna Dusseldorf, har kun trenererfaring fra 1. divisjonsklubben Nest-Sotra.

- Presset rundt ham må han også venne seg til, men det kan han alt om. Han har vært på en mye større arena som spiller enn dette her, sier Flo.

Når Flo får spørsmål om å beskrive Nielsens styrker sier han følgende:

– Han er faglig sterk, kunnskapsrik, fargerik og en karismatisk type. Drammenserne kommer til å ta han til seg veldig tidlig.

LES OGSÅ: Ronny Deila klar for Celtic

Støtteapparatet

Det kommer til å bli gjort noen små justeringer i støtteapparatet rundt Nielsen for å tilpasse danskens styrker og personlighet.

Det vil trolig bety at man på nytt ser på assistentrollene. 

- Men vi kommer til å beholde det samme sterke teamet vi hadde rundt Ronny. Plattformen og måten å drive på er den samme. Spillerne vil ikke føle noen endring på feltet, sier Flo.

Tillit

Sportssjefen vil ikke si noe om hvor lenge Nielsen forblir midlertidig trener, eller hvor lang prøveperiode han nå får.

- Får han hvertfall tryggheten til å lede laget ut sesongen?

- Det må vi se på sammen med David. Men han får den tilliten som skal til fra dag én og han har alle forutsetninger for å lykkes, sier Flo.

Han påpeker at Strømsgodset alltid er restriktive på kontrakter.

- Vi skal ta et dykk inn i situasjonen før vi signerer og låser oss til en ting, sier Flo.

Haugesund

Nielsens første kamp som tippeligatrener blir mot Haugesund på Marienlyst mandag. Han har dermed muligheten til å føre drammenserne til ny rekord i Tippeligaen.

Med minst ett poeng har Godset spilt 45 hjemmekamper på rad i seriespill uten tap. Sist tangerte SIF Rosenborgs rekord på 44 matcher.

- Det er en fantastisk mulighet. Det viser det fantastiske som er gjort i klubben den siste tiden. Det er kjekt. Det er en ekstra ting i kampen, men vi skal gå ut og gjøre det vi har gjort hele tiden, sier Nielsen. 

LES OGSÅ: Sjarmerte skottene i senk

LES OGSÅ: Derfor skal Riseth ringe Deila

Kommentarer til denne saken