Deila tror Godset kan ta gullet

Ronny Deila vil alltid ha noe å strekke seg etter, og han ser store muligheter for Godset for 2013. FOTO: DIGITALSPORT

Ronny Deila vil alltid ha noe å strekke seg etter, og han ser store muligheter for Godset for 2013. FOTO: DIGITALSPORT Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ronny Deila mener Godset kan vinne seriegull hvis klubben beholder alle spillerne.

DEL

MASAPALOMAS: Fjorårssesongen ble på mange måter litt uvirkelig for alle med blått blod i årene. Suksessen kulminerte med et historisk seriesølv. Nå ser mannen som har skapt dette byggverket opp og fram. Nye barrierer skal brytes.


I dette intervjuet med Drammens Tidende deler Ronny Deila sin tanker om kommende sesong. Han prater konsekvent om muligheter framfor begrensninger.

– Vi kan bli så gode vi vil. Kulturen i klubben er blitt så sterk. Det finnes ingen grenser her. Dette laget står ikke tilbake for noen andre i Norge.

Sterk tropp

Enkelte vil hevde at det er vanskelig for en liten klubb som Strømsgodset å toppe fjorårssesongen. Ikke minst fordi de beste spillerne er blitt så gode at de tiltrekker seg oppmerksomhet fra mer ressurssterke klubber.

Det kan rett og slett bli vanskelig å stå imot kapitalkreftene.

De som er fornøyd, de er ferdig


Anders Ågnes Konradsen er aktuell for franske Rennes, mens Rosenborg er ute etter Stefan Johansen og Lars-Christopher Vilsvik.

– Vi har en meget sterk tropp. Jeg ønsker å beholde alle spillerne jeg har nå, sier Deila.

Om så skjer blir Godset en gullkandidat i 2013. Suksesstreneren har ingen problemer med å innrømme det, selv om klubbens offisielle målsetting ikke er spikret riktig ennå.

Tilvekster som Jørgen Horn og Thomas Lehne Olsen vil forhåpentligvis også bidra til å styrke produktet Strømsgodset.

– Hvis vi beholder alle spillerne, og får maksimalt ut av det, da kan vi tar seriegull. Vi vet hva som skal til, sier Deila.

Sulten

Egentlig er han ikke så opptatt av å prate om gullsjansene. Men Deila skjønner at spørsmålene kommer etter fjorårets seriesølv.

Selv er han, som alltid, mest opptatt av utvikling, kontinuitet og klubbkultur.

LES OGSÅ: – Vi står sterkere enn i fjor

– Vi må bli vurdert ut ifra om vi skaper en utvikling. Det er det som er viktig.

Forventningspresset er større enn noen sinne i Strømsgodset. For første gang i Deilas trenerperiode har klubben noe å forsvare.

– Forventningene internt er mye større enn eksternt. Vi skal hele tiden jobbe med å bli bedre, sier Ronny Deila.

Selv har han aldri vært mer sulten på fremgang. Det vil spillerne få merke i 2013.

– Jeg ser fort om en spiller slapper av. Da er det rett ut! Jeg tolererer ingenting i forhold til fornøyde og mette spillere. Sult er kanskje det aller viktigste. Og ydmykhet. En hunger etter å bli best. De som er fornøyd, de er ferdig.

Nå er Ronny Deila på sitt mest engasjerte. Det er dette han brenner for. Deila hever ikke stemmen en eneste gang under intervjuet når vi prater om mulige spillersalg og lønnspolitikk. Men når temaet penses inn på utvikling og viljen til å bli bedre, da avslører Godset-treneren en dedikasjon som kommer innenfra.

– Jeg ønsker ikke at spillerne mine skal ende opp som ålreite Tippeliga-spillere, sier Deila videre.

LES OGSÅ: Dysser ned prøvespill

– Nå skal vi få folk etablert inn på A-landslaget, vi skal selge spillere til profesjonelle klubber, vi skal få fram nye talenter, og vi skal forhåpentligvis være med og kjempe om titler også i fremtiden.

«Fantastisk» med Rennes-interesse

Ronny Deila vil gjerne ha seriegull og han sier ikke nei takk til et nytt cupmesterskap. Men Porsgrunn-mannen mener det også kan defineres som suksess om klubben blir nummer fire i Tippeligaen og selger to spillere til proffklubber nede på kontinentet.

– Jeg måler suksess ut ifra om enkeltspillere er blitt bedre. Om de vokser, sier Deila.

Han bruker ordet «fantastisk» om at en toppklubb som Rennes er interessert i Anders Ågnes Konradsen. Og treneren sier at Godset skal være stolt om de får til et godt salg til utlandet.

Men å miste sentrale spillere til konkurrerende klubber, som for eksempel Rosenborg, er han mindre begeistret for.

– Sportslig sett, på kort sikt, er det ingen grunn til å spille i Rosenborg fremfor Godset. Vi var bedre enn dem i fjor, og vi har forsterket oss siden i fjor. Vi står sterkere enn de fleste, fastslår Deila.

Trebackslinje

Men så var det dette med pengene, da. Stefan Johansen og Lars-Christopher Vilsvik får vesentlig bedre betalt om de velger Rosenborg. Og i Drammen er man ikke villige til å gå på akkord med klubbens lønnspolitikk.

– Rosenborg er en stor klubb. De har helt andre lønninger enn oss i Godset. Hvis de kan betale europeiske priser, da er det vanskelig å gjøre noe med det. Så har det mye å si hva spillerne selv ønsker. Jeg vil ikke ha spillere som ikke ønsker å være her.

Deila skal gjøre et nytt forsøk på å overtale Stefan Johansen til å bli i Godset. Men i bunn og grunn er han ubekymret med tanke på mulige salg.

LES OGSÅ: Her er Godsets treningskamper

– Er du fornøyd med rammebetingelsene som klubben har gitt deg etter sølvsesongen?

– Ja, jeg føler vi står sterkt. Men vi skal ikke brekke nakken selv om vi har hatt en god sesong. Hovedmålsetting er å utvikle spillere og underholde publikum på Marienlyst. Så ønsker vi av og til å kjempe om titler.

Mulige formasjonsendringer

2013 blir året der Strømsgodset skal bli enda bedre på det de allerede er gode til. Deila varsler enda mer ballbesittelse. Og mulige formasjonsendringer. Eller i hvert fall vilje til å se på løsninger som gjør Godset enda mer uforutsigbare.

Det inkluderer tallkombinasjonen 3-5-2 og 3-4-3. En trebackslinje som virkemiddel i kamper der Godset jakter scoringer.

– Vi ønsker å leke litt med 3-5-2. Det er ikke noe mer i det enn det, understreker han.

Og påpeker:

– Vi skal fortsette med de samme prinsippene. Bli enda mer tydelig på hva vi driver med. Vi er på vei til å bygge opp en del prinsipper i Godset, og den handlingsplanen blir bare bedre og bedre.

LES ALT OM GODSET HER

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags