Høgmo slipper ventelig til Ødegaard (15)

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Alt tyder på at Strømsgodsets supertalent Martin Ødegaard onsdag blir tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge.

DEL

OSLO/DRAMMEN: – Når han først er tatt ut er muligheten definitivt til stede for at vi får se ham ute på Viking stadion, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NTB om utsiktene for at publikum får se 15-åringen debutere mot De forente arabiske emirater.

I 1910 spilte Tormod Kjellsen fra Larvik Turn A-landskamp bare 15 år og 351 dager gammel. Martin Ødegaard vil onsdag være 15 år og 253 dager, og han blir dermed historisk om landslagssjefen slipper den mest omtalte norske fotballspilleren denne sommeren til i privatlandskampen.

LES OGSÅ:- Denne PL-klubben passer perfekt for Martin

Mest U21

– Hva tenker du om å slippe til en 15-åring på A-landslaget?

– Jeg tenker at det har vært en veldig god dialog mellom klubb, spiller og landslagsledelsen om at det er riktig å slippe til en 15-åring på A-landslaget.

Ødegaard har spilt 15 seriekamper denne sesongen, åtte av dem fra start. Det er blitt tre mål og hele seks målgivende pasninger fra den ballglade teknikeren.

Strømsgodset-spilleren er derimot ikke med i Høgmos foreløpige tropp til møtet med England 3/9 og EM-kvalmøtet med Italia 9/9. Fem-seks spillere til får sjansen.

– I utgangspunktet blir nok Martin Ødegaard å se på U21 framover, men jeg åpner for at prestasjoner gir ham flere muligheter, sier Høgmo.

LES OGSÅ: Ødegaard fikk all oppmerksomheten

«Nytt» Norge

Han gleder seg over framveksten av tekniske spillere i norsk fotball.

– Det må være ekstremt motiverende for mange unge spillere i norsk fotball, som ser at det går an å utvikle ferdigheter på svært, svært høyt nivå også i Norge. Vi begynner å få flere eksempler på det, med Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred og Omar Elabdellaoui. Og nå Martin. Det er ekstrem motivasjon i dette for alle, sprudler Høgmo.

Han mener vi allerede ser konturene av et «nytt» Norge hvor landslaget bruker ballen.

– Det har en også sett når vi spiller kamper, at vi er i stand til å styre kamper. Det er viktig at vi kan bruke dem (som er gode) med ball og utnytte forflytningsevnen også uten ball og den intensiteten de har i kroppen og beina sine, og ikke minst den hurtigheten de har her oppe (i hodet), forklarer Høgmo.

LES OGSÅ:- Et helt unikt menneske

Lang kvalifisering

Oljelandskampen mot Emiratene onsdag blir spilt med utelukkende hjemlige spillere foruten Rune Almenning Jarstein (Hertha). England blir en viktig test før alvoret starter mot Italia hjemme på Ullevaal 9. september.

– Det blir veldig spennende. Vi møter et Italia med ny landslagssjef i (Antonio) Conte. Vi får en oppkjøring mot England hvor vi skal teste ut noen strategier. Italia-kampen blir den første av ti kamper i en lang EM-kvalik, og jeg håper selvsagt at vi får et best mulig utgangspunkt, sier Høgmo til NTB.

Målet er selvsagt EM-sluttspillet i Frankrike om snaue to år.

LES OGSÅ: - Hele Europa vet at han er et stort talent

Flere fra SIF mot Portugal

Tre SIF-spillere har dessuten blitt tatt ut i U21-troppen til EM-kvalikkampen mot Portugal.

Gustav Valsvik, Gustav Wikheim og Iver Fossum er alle tre med i troppen for kampen som spilles på Marienlyst stadion 4. september kl. 19.00.

Disse tre og Marius Høibråten er dessuten tatt ut til å delta i den fire dager lange påfølgende treningssamlingen i Drammen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken